Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Η θεραπευτική τεχνική Bowen για τον πόνο

Η θεραπευτική τεχνική Bowen για τον πόνο

Η θεραπευτική τεχνική Bowen είναι μια ολιστική, ήπια, θεραπευτική μέθοδος με δυναμικά αποτελέσματα όπου και σήμερα θεωρείται από τις πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές τεχνικές στον κόσμο.


Η ασφάλεια που παρέχει η εφαρμογή της τεχνικής, την καθιστά ιδανική θεραπευτική μέθοδο για άτομα όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα της φυσικής τους κατάστασης, από νεογνά έως ηλικιωμένους, σε εγκύους, αθλητές και σε άτομα με ειδικές ικανότητες.


Έχει πολύ καλά αποτελέσματα τόσο σε οξύς τραυματισμούς καθώς και σε χρόνιους πόνους ή και χρόνιες παθήσεις. Χρησιμοποιείται με επιτυχία πάνω από 50 χρόνια στην Αυστραλία και μέχρις στιγμής την εξασκούν 40.000 θεραπευτές παγκοσμίως.


Η θεραπεία γίνεται μία φορά την εβδομάδα και το σύνολο των θεραπειών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συχνά χρειάζονται λίγες συνεδρίες για να αντιμετωπισθεί η παρούσα κατάσταση.

Η τεχνική Bowen βοηθά στην ευθυγράμμιση του σώματος, ενεργοποιεί μύες, αρθρώσεις και νεύρα με σκοπό την αποθεραπεία επίπονων περιοχών σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Μερικές περιπτώσεις όπου ανταποκρίνεται θετικά η τεχνική είναι σε :


• Βρέφη/παιδιά ( κωλικοί, γαστροισοφαγική παλινδρόμηση, πλαγιοκεφαλία/ραιβόκρανο, κλειστός δακρυϊκός πόρος, δυσκοιλιότητα, σκολίωση/κύφωση, άγχος, νυχτερινή ενούρηση, εγκεφαλική παράλυση κ.α)


• Ενήλικες/ηλικιωμένοι (αυχεναλγίες, οσφυαλγίες, άγχος, αϋπνίες, νευρολογικές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, αρθρίτιδες, ημικρανίες/πονοκεφάλους, αθλητικές κακώσεις, δυσκαμψία ώμου, πεπτικά προβλήματα, καρκίνος, τενοντίτιδες, αναπνευστικά και γυναικολογικά προβλήματα, πόνοι εγκυμοσύνης, εύκολος τοκετός).

Η τεχνική Bowen έχει την ιδιότητα να αποτοξινώνει αλλά και να ενισχύει το ανοσοποιητικό και το λεμφικό μας σύστημα!

Αν ζητάτε ένα τρόπο για να νιώσετε καλύτερα, να απαλλαγείτε από τον πόνο, να βελτιώσετε τη σωματική και ψυχική σας υγεία, να επαναφέρεται τον οργανισμό σας σε αρμονία, τότε αναζητήστε την τεχνική Bowen!

 

* Μιχάλης Μούχλης Φυσικοθεραπευτής/Βελονιστής/Personal Train

Κέντρο Φυσικοθεραπείας Φυσιοκίνηση

Λεωφ. Αθαλάσσας 131, διαμ. 402, τκ.2024, Στρόβολος, Λευκωσία

Τ: +357 99152028, +357 96754795

E: info@physiokinisi.com ( Γνωρίστε το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μας ) 

96754795

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας