Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Εκστρατεία Πνευμονολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας

Εκστρατεία Πνευμονολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας

«H πνευμονία είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως σε παιδιά κάτω των 5 ετών και παραμένει η πιο θανατηφόρα μεταδοτική ασθένεια και μια από τις κύριες αιτίες θανάτου  στους ενήλικες»

Εκστρατεία ενημέρωσης, με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σοβαρότητα της πνευμονίας και των επιπλοκών της, εγκαινίασε η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονίας, σημειώνοντας ότι η πνευμονία είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως σε παιδιά κάτω των 5 ετών και παραμένει η πιο θανατηφόρα μεταδοτική ασθένεια και μια από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως στους ενήλικες.

Διαβάστε: Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας 


Σε ανακοίνωσή της, η Πνευμονολογική Εταιρεία επισημαίνει τη σημασία της πρόληψης και τα οφέλη του εμβολιασμού κατά της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας.


Η πνευμονία, αναφέρει, μπορεί να προσβάλει 8-15 περιπτώσεις ανά 1.000 άτομα, με τη συχνότητα να αυξάνεται καθώς αυξάνεται η ηλικιακή ομάδα. Προσθέτει ότι μεταξύ 22-42% των περιστατικών νοσηλεύονται και μέχρι 10% αυτών μπορεί να χρειαστούν εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.


Η Πνευμονολογική Εταιρεία σημειώνει ότι, δυστυχώς, παρά την πρόοδο της ιατρικής τα τελευταία 50 χρόνια, η θνητότητα παραμένει ψηλή, γύρω στα 12-14% στους νοσηλευόμενους, και μπορεί να φτάσει μέχρι το 30% σε άτομα που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.


Η καλή διατροφή, η δραστήρια μη-καθιστική ζωή και η καλή υγιεινή, συμπεριλαμβανομένου του τακτικού πλυσίματος των χεριών, βοηθούν στην πρόληψη.

Οι καπνιστές έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να προσβληθούν από πνευμονία, έτσι η διακοπή του καπνίσματος βοηθά σημαντικά στην πρόληψη.  Μεγάλο ρόλο παίζει ο εμβολιασμός κατά του πνευμονιόκοκκου, σύμφωνα με την Πνευμονολογική Εταιρεία.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας