Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Στην Κύπρο 70 νέα περιστατικά τον χρόνο παγκρεατικού καρκίνου

Στην Κύπρο 70 νέα περιστατικά τον χρόνο παγκρεατικού καρκίνου

Ο παγκρεατικός καρκίνος είναι σήμερα το 4ο αίτιο θανάτου στην Ευρώπη και από τους πλέον θανατηφόρους, με μόλις το 4% όσων διαγιγνώσκονται να επιβιώνουν 5 χρόνια μετά τη διάγνωση, ανέφερε η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Άννα Αχιλλεούδη σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος που στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση και σε αυτή την προσπάθεια που ηγούνται πέραν των 60 οργανισμών σε περισσότερες από 27 χώρες, περιλαμβάνεται και η ομάδα ‘Αλθέα’ του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Σύμφωνα με την κ. Αχιλλεούδη, το μικρό ποσοστό επιβίωσης του παγκρεατικού καρκίνου οφείλεται στο γεγονός ότι διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, όταν ήδη έχει κάνει μεταστάσεις. "Αυτό συμβαίνει διότι η νόσος μπορεί να περάσει απαρατήρητη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπολογίζεται μέχρι το 2020 να γίνει η 2η αιτία αν δεν αναληφθεί δράση τώρα. Καθημερινά διαγνώσκονται 1006 άτομα παγκοσμίως και 985 από αυτά πεθαίνουν".

Στην Κύπρο, ανέφερε, διαγνώσκονται γύρω στα 70 νέα άτομα το χρόνο και χάνουμε σχεδόν 50 άτομα κάθε χρόνο από τον παγκρεατικό καρκίνο.
 
Ιδιαίτερα σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι η έγκαιρη διάγνωση και εξειδικευμένη ολιστική αντιμετώπιση μαζί με την κατάλληλη προετοιμασία και θεραπεία αυξάνουν τις πιθανότητες για επιβίωση, σημείωσε.
     
Κάλεσε όλους να ξεκινήσουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φορώντας κάτι σε χρώμα μοβ και αναρτώντας φωτογραφίες με φίλους, οικογένεια και συναδέλφους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας την ετικέτα #WPCD και #Pasykaf
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας