Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Τί είναι η αόρατη ορθοδοντική;

Τί είναι η αόρατη ορθοδοντική;

Όταν σκεπτόμαστε τη λέξη «σιδεράκια» όλοι φέρνουμε στο νου μας τα γνωστά κλασσικά μεταλλικά σιδεράκια με τα χρώματα ή τα διαφανή σιδεράκια τα οποία αρκετοί έφηβοι ή ενήλικες φοράνε.
 
 Τι θα λέγατε όμως αν σας προτείναμε τα «εσωτερικά σιδεράκια» ;
 
Αυτά τα οποία τοποθετούνται στην «εσωτερική» πλευρά των δοντιών, σε σημείο που κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να τα δει;
 
Ουσιαστικά δηλαδή να σας προτείναμε αόρατη Ορθοδοντική.
 
Να σας προτείναμε μια λύση που από την μια θα σας επέτρεπε να λειτουργείτε στο κοινωνικό σας περιβάλλον ελεύθερα , χωρίς να νοιώθετε άβολα δείχνοντας τα μεταλλικά ή διαφανή σιδεράκια, αλλά και από την άλλη να πετυχαίνατε  ένα τέλειο χαμόγελο που θα εντυπωσιάζει;
 
 Πλέον, η Αόρατη Ορθοδοντική χρησιμοποιώντας εσωτερικά «Αόρατα σιδεράκια» είναι προσιτή σε όλους από την ηλικία των 12 χρονών και άνω.
 
Υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια στροφή της Ορθοδοντικής προς την Αόρατη Ορθοδοντική κάτι που θεωρούμε ότι είναι το μέλλον της Ορθοδοντικής, σε ένα κόσμο ο οποίος αναζητεί το γρήγορο, αλλά και λιγότερο ενοχλητικό στην εμφάνιση του.
 
 Πλεονέκτημα , εκτός του ότι είναι Αόρατα, είναι και το ότι είναι πολύ μικρά και έτσι ακόμη και τις πρώτες ημέρες οι ενοχλήσεις είναι ελάχιστες μέχρι καθόλου.
 
Η ταχύτητα της Ορθοδοντικής θεραπείας είναι η ίδια με τα μεταλλικά εξωτερικά σιδεράκια , ίσως και μεγαλύτερη σε μερικές περιπτώσεις.
 
Η ομιλία από τα πρώτα λεπτά είναι φυσιολογική και παραμένει όπως και πριν. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί ασθενείς είναι άτομα με μεγάλη χρήση του προφορικού λόγου (δάσκαλοι, ιατροί, δημοσιογράφοι, και άλλοι επαγγελματίες).
 
 Πολλοί ασθενείς με «εσωτερικά σιδεράκια» είναι διατεθειμένοι να συνομιλήσουν μαζί σας για να σας εξηγήσουν και αναλύσουν τις εμπειρίες τους.
 
Το αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις είναι το ποθητό για κάθε ασθενή μιας και η πρόγνωση του Ορθοδοντικού αποτελέσματος έχει ήδη προκαθοριστεί με ακρίβεια από το εργαστήριο παραγωγής των Αόρατων Ορθοδοντικών μηχανισμών (σιδεράκια).
 
 Συνήθως λαμβάνονται  φωτογραφίες στην αρχή (πριν την εκκίνηση της θεραπείας) και κάθε μερικούς μήνες για να βλέπει και ο ασθενής την πρόοδο που έχει το χαμόγελό του αλλά και τα δόντια του.
 
Πλέον αντί να λαμβάνονται αποτυπώματα «μέτρα» των δοντιών υπάρχει η τεχνολογία του σκαναρίσματος όλου του στόματος με ειδικό ενδοστοματικό σκάνερ.
 
Έτσι έχουμε την τρισδιάστατη εικόνα του στόματος στην οθόνη του υπολογιστή .
 
Αυτή η εικόνα αποστέλλεται σε ειδικό εργαστήριο στο εξωτερικό το οποίο θα κατασκευάσει τα σιδεράκια ακριβώς για το στόμα σας. Σε αντίθεση με τα διαφανή ή μεταλλικά τα οποία είναι ήδη κατασκευασμένα από το εργαστήριο και είναι τα ίδια για όλο τον κόσμο.
 
Συμπερασματικά, η ξεκάθαρη πλέον επιλογή για όσους ενδιαφέρονται για Αόρατη Ορθοδοντική είναι η Γλωσσική Ορθοδοντική .
 
 

* Δρ.Νέαρχος Παναγή
Ειδικός Ορθοδοντικός DDS , DORth, MOrth
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Tel-Aviv University (Israel)
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας