Πέμπτη 18 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο: για τον καρκίνο του προστάτη

Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο: για τον καρκίνο του προστάτη

Mε την ευκαιρία των εκδηλώσεων Μοvember 2017 το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο οργάνωσε εκδήλωση για ενημέρωση του κοινού με θέμα την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διακεκριμένοι επιστήμονες ιατροί έδωσαν μικρές διαλέξεις σχετικές με τις ειδικότητές τους.
 
Συγκεκριμένα ο χειρουργός Δρ Χρύσανθος Κουριεύς ανέλυσε τους διαφόρους τρόπους προστατεκτομής που χρησιμοποιούνται σήμερα.
 
 
Ειδικότερα αναφέρθηκε στην χρήση της ρομποτικής για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και τα πλεονεκτήματά που έχει σε σχέση με λαπαροσκοπική μέθοδο και την συμβατική προστατεκτομή.
 
Ο Δρ Κωνσταντίνος Φερεντίνος , διευθυντής του τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, αφού παρουσίασε μια ιστορική αναδρομή της ακτινοθεραπείας αναφέρθηκε στις σύγχρονες μεθόδες της ακτινοθεραπείας και βραχυθεραπείας, τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο Κέντρο.
 
Ο Δρ Αλέξης Βραχίμης διευθυντής του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής παρουσίασε τις μεθόδους χρήσης ραδιοϊσοτόπων στην διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου με αναφορά στη χρήση του PET/CT και του κυκλοτρονίου.
 
Τη σειρά των διαλέξεων έκλεισε ο Δρ Γιώργος Άστρας διευθυντής του τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας ο οποίος αναφέρθηκε στις νέες μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου του προστάτη με έμφαση στο συνδυασμό χημειοθεραπείας και ορμονοθεραπείας.
 
Την εκδήλωση προλόγισε και έκλεισε ο καθηγητής Δρ Νίκος Ζαμπόγλου ο οποίος ξενάγησε τους επισκέπτες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας