Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Εθελοντές Γιατροί – Κύπρος

Εθελοντές Γιατροί – Κύπρος

Η  Οργάνωση Εθελοντές Γιατροί – Κύπρος είναι Μη Πολιτική, Μη Θρησκευτική, Μη Κυβερνητική, Μη Κερδοσκοπική, Εθελοντική Ανθρωπιστική Οργάνωση.
 
Στόχος της Οργάνωσης είναι:
      
η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε άτομα, ομάδες  ή πληθυσμούς που κατέστησαν θύματα πολέμου, εμφύλιας σύρραξης, φυσικών καταστροφών, πείνας ή ασθενειών ως και 
 
η προσκόμιση μαρτυρίας σχετικά με την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σκοπός μας είναι να σώζουμε ζωές σε ένα κόσμο όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να διαφυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού.
 
Ως εκ τούτου η ενεργός συμμετοχή των μελών είναι απαραίτητη.
 
 
Ιδρύθηκε το 1994 κάτω από την ονομασία και την προστασία των Γιατρών του Κόσμου και σήμερα αριθμεί γύρω στα 800 ενεργά μέλη και χιλιάδες υποστηρικτές από την Κύπρο και το εξωτερικό.
 
Είναι η σημαντικότερη ανθρωπιστική Οργάνωση της Κύπρου στο εξωτερικό. Αντιπροσωπεύουμε ιατρικά το νησί μας σε κάθε είδους εθελοντική, ιατρική ανθρωπιστική αποστολή.
 

Στις κυριότερες εκκλήσεις βοηθείας, στις σημαντικότερες εξελίξεις των τελευταίων χρόνων στο  παγκόσμιο σκηνικό οι Γιατροί του Κόσμου ήταν από τις πρώτες οργανώσεις που έλαβαν δράση με θάροος και αγωνιστικότητα για βοήθεια και στήριξη των συνανθρώπων μας ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων ανά τον κόσμο.

Σκοπός  είναι να σώζονται ζωές σε ένα κόσμο όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να διαφυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού.

Οι εθελοντές γιατροί έχουν ταξιδέψει από την Ζιμπάπουε μέχρι την Αρμενία στα φτωχότερα μέρη του κόσμου.

Από τους καταστροφικούς τυφώνες στην Σρι Λάνκα και την Ινδονησία στις εμπόλεμες ζώνες στο Ιράκ και την Παλαιστίνη για να παράσχουμε ιατρική βοήθεια στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Οί τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια οργάνωση Γιατροί του Κόσμου έφεραν το 2009 με νέα ονομασία και καινούριο καθεστώς ως Εθελοντές Γιατροί -Κύπρος.

Ο σκοπός παραμένει πάντοτε ο ίδιος. Η προσφορά στον συνάνθρωπό μας.

Η στήριξη και η παροχή βοήθειας με κάθε τρόπο.

Σήμερα οι εθελοντές Γιατροί είναι μια αμιγώς Κυπριακή, ανεξάρτητη, εθελοντική, ανθρωπιστική Οργάνωση με την εμπειρία και την ωριμότητα μιας παλαιάς ανθρωπιστικής Οργάνωσης που άνοιγει τα φτερά της σε νέους ορίζοντες χωρίς περιορισμούς στην δράση της και χωρίς ενδοιασμούς στη φύση του έργου της ανα το κόσμο.

Έκτισαν ορφανοτροφείο στην Κένυα, διαχειρίστηκαν πέραν των 450 αναδοχών παιδιών εκ του μακρόθεν στην Ζιμπάπουε, την Κένυα και την Παλαιστίνη. Προσφέρουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τρόφιμα στους πληγέντες διαφόρων περιοχών στον κόσμο

Οι εθελοντές γιατροί είναι ακόμα, οι αυτόπτες μάρτυρες της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι πρώτοι διαμαρτυρόμενοι και διεκδικητές της δικαιοσύνης όπου γίνεται αυτό.

Το μότο τους είναι ότι ποτέ τα λόγια δεν είναι αρκετά. Βοηθήστε τώρα. Ως ενεργοί πολίτες αλλά και ως υποστηρικτές

Με την έμπρακτη υποστήριξη και συμπαράσταση του κόσμου , δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν οι γιατροί εθελοντές το έργο τους.

Τραπεζικοί Λογαριασμοί Οργάνωσης: Τράπεζα Κύπρου   357012551296 Άμεση εισφορά
 

Πολύ σημαντική είναι και η οικονομική στήριξη της Οργάνωσης, καθώς οι μόνοι πόροι για τη λειτουργία των προγραμμάτων μας είναι οι εισφορές και δωρεές των μελών της και του απλού κόσμου.

Αν δηλώνετε και εσείς παρόν, ενεργοί και έτοιμοι να προσφέρετε στον συνάνθρωπό σας με οποιοδήποτε τρόπο, να προσφέρετε την βοήθεια σας έστω κάποια απογεύματα την εβδομάδα στην Οργάνωση, δηλώστε την επιθυμία σας για την εθελοντική εργασία που θα μπορούσατε να κάνετε μαζί με την αποστολή της αίτησης μέλους. 

Η συμβολή σας είναι πολύ σημαντική, για αυτό και η συνδρομή που χρειάζεται να καταβάλλετε ανέρχεται στα 20 € τον χρόνο, με στόχο την ενίσχυση της Οργάνωσης.  

Με τη βοήθεια σας μπορούμε να στηρίζουμε κατά το δυνατό περισσότερο συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Eπόμενες προγραμματισμένες ενέργειες στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης παραγόντων κινδύνου για τις καρδιαγγειακές παθήσεις :

Επόμενες προγραμματισμένες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν

στις 2 Δεκεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Σχολείο Μοσφιλωτής 

στις 9 Δεκεμβρίου 2017, στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου

από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 11:30 π.μ. 

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού τηλεφωνώντας στο Κέντρο Πρόληψης της οργάνωσης Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος.

Τηλέφωνο : 7000 99 90 από τις 09:30 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ. από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΟΥΝ

 

Διαβάστε: Συνέντευξη: αρρυθμίες,αυτά που πρέπει να ξέρεις

Διαβάστε: Όλα για την καρδιά από τον δρ Γιώργο Γεωργίου, καρδιοχειρουργό

Διαβάστε: Εντόπισε τα συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας