Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Κλινική Αποκατάστασης στο παλαιό νοσοκομείου Λεμεσού

Κλινική Αποκατάστασης στο παλαιό νοσοκομείου Λεμεσού

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώνεται στο Β΄ Πόλο (παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού), που αφορά τη δεύτερη φάση ανάπτυξης του Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για την Κλινική Αποκατάστασης, όπου στις 31 Αυγούστου 2016 άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του κτηρίου.

Τα εγκαίνια της Κλινικής Αποκατάστασης προγραμματίζονται στις 17 Δεκεμβρίου, από τον ΠτΔ.

Το κτήριο είναι το πρώτο που θα ανεγερθεί στον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου της Λεμεσού στην περιοχή που έχει καθοριστεί ως ο «Β’ Πόλος» ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η πανεπιστημιακή Κλινική θα αποτελεί την πρώτη Κλινική Αποκατάστασης στην Κύπρο και στην Ελλάδα, η οποία θα προσφέρει το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα στον Τομέα της Λογοθεραπείας/Λογοπαθολογίας σε δημόσιο πανεπιστήμιο στην Κύπρο.

Πρωτοστατώντας στον Τομέα των Επιστημών του Λόγου και της Ακοής, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο θα είναι σε θέση να προσφέρει κλινικές υπηρεσίες σε ενήλικες και παιδιά στη Λεμεσό και την ευρύτερη επαρχία.

Επιπλέον η κλινική θα αποτελεί φορέα κατάρτισης, παρέχοντας στους φοιτητές του Τμήματος Αποκατάστασης ένα μοντέλο καλής πρακτικής για πρακτική εξάσκηση, το οποίο θα ενσωματώνει την εκπαιδευτική/θεωρητική εμπειρία με την κλινική εκπαίδευση.

Τέλος, μέσω της κλινικής, θα είναι δυνατή η διεξαγωγή έρευνας αιχμής στον κλάδο της Αποκατάστασης με σκοπό την προσέλκυση εξωτερικής ερευνητικής χρηματοδότησης (εθνική και διεθνή), ενώ η Κλινική Αποκατάστασης θα αποτελεί κέντρο κοινωνικής προσφοράς.

Πέραν της ανάπτυξης και προγραμματισμού έργων στους διαθέσιμους χώρους στο Β΄ Πόλο,  το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεχίζει τον προγραμματισμό της κτηριακής του ανάπτυξης σε ιδιόκτητα τεμάχια/κτήρια στο κέντρο της πόλης και στην αξιοποίηση μέρους του χώρου του οικισμού Βερεγγάρια για επέκταση της πανεπιστημιούπολης βάσει των αναγκών και των μακροπρόθεσμων σχεδιασμών του, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 26 Ιουλίου 2017.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας