Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Τι ακριβώς είναι τα πρωτοποριακά FASTBRACES;

Τι ακριβώς είναι τα πρωτοποριακά FASTBRACES;

Η ορθοδοντική θεραπεία σε ενήλικες έχει παρουσιάσει αλματώδη αύξηση τα τελευταία χρόνια λόγω λειτουργικών προβλημάτων της οδοντοφυΐας αλλά και λόγω των αυξημένων αισθητικών αναγκών.
 
Όπως και στους εφήβους υπάρχουν προβλήματα με την κακή ευθυγράμμιση των δοντιών και των γνάθων και παράλληλα και άλλα προβλήματα όπως απώλεια δοντιών, αυξημένη αποτριβή, ανάγκη για ενδό-οδοντικές θεραπείες και περιοδοντίτιδα.
 
Στις περιπτώσεις αυτές, η ορθοδοντική θεραπεία χρειάζεται μια διαφορετική βιολογική και μηχανική προσέγγιση για την μετακίνηση των δοντιών.
 
H μηχανική της μετακίνησης της μύλης του δοντιού με τα στρογγυλής διαμέτρου σύρματα της παραδοσιακής ορθοδοντικής συχνά παρουσιάζει μειονεκτήματα, ειδικά αν θέλουμε να πετύχουμε ενα ωραίο αποτέλεσμα χωρίς εξαγωγές, γιατί δεν μπορούν να διεγείρουν τον οστεογενετικό μηχανισμό του οστού της γνάθου.
 
Πρόσφατες μελέτες έχουν καταγράψει την επιτυχή χρήση ενός νέου τεχνολογικά ορθοδοντικού συστήματος FASTBRACES, το οποίο διευκολύνει την ανάπτυξη και αναδιαμόρφωση του οστού της γνάθου με το να φέρει τις ρίζες των άσχημα τοποθετημένων δοντιών σε όρθια θέση.
 
Αυτή η μετακίνηση των ριζών γίνεται από το ξεκίνημα της θεραπείας με ήπιες δυνάμεις οι οποίες μοιάζουν με τις φυσικές δυνάμεις ανατολής.
 
Οι ήπιες αυτές δυνάμεις που ασκούνται με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό των αγκίστρων (brackets) και του σύρματος του συστήματος FASTBRACES αναπτύσσουν και αναδιαμορφώνουν το οστό της γνάθου σε οριζόντιο επίπεδο.
 
Οι ήπιες αυτές δυνάμεις που ασκούνται αποκλείουν την ύπαρξη οποιασδήποτε φλεγμονώδους αντίδρασης από τον περιοδοντικό σύνδεσμο, και του οστού γύρω από το δόντι, γεγονός που συμβαίνει όταν ασκούνται μεγάλες δυνάμεις με την παραδοσιακή ορθοδοντική και οι οποίες προκαλούν πόνο κατά την διάρκεια της θεραπείας αλλά και κάποιες φορές απορρόφηση του ακρορίζιου.
 
Έτσι, η νέα τεχνολογία FASTBRACES είναι ιδανική για τους ενήλικες, για να διορθώσουν την κακή θέση των δοντιών, να δημιουργήσουν χώρο για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων και γενικά για να πετύχουν ένα ωραίο χαμόγελο!
 
 
*Δρ Αντρέας Άσπρος, Αισθητικός Οδοντίατρος ,Aspros SmileDesign ,
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας