Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Η χρήση της ιατρικής κάνναβης στην Κύπρο

Η χρήση της ιατρικής κάνναβης στην Κύπρο

Ανοικτή συζήτηση  στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από την Φοιτητική Ένωση του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας (ΦΕΠΑΛ)
Η κάνναβη μπορεί να βρει εφαρμογή στη θεραπευτική και να αποτελέσει μια φαρμακευτική επιλογή, χρειάζεται όμως ρύθμιση του θέματος και επιστημονική τεκμηρίωση για κάθε χρήση.

Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα που εξήχθη στην ημερίδα με τίτλο: ««Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Ιατρική, Κοινωνική & Νομική προσέγγιση» την οποία διοργάνωσε η ΦΕΠΑΛ.

Η συζήτηση διοργανώθηκε με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή των Κανονισμών για τη ρύθμιση της καλλιέργειάς και χρήσης ιατρικής κάνναβης.

Στην εκδήλωση αναλύθηκε το θέμα της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των προϊόντων που προέρχονται από την κάνναβη από τον Δρ. Χρίστο Πέτρου, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, ενώ το θέμα της «Θεραπευτικής χρήσης και των ιατρικών οφελών της κανναβιδιόλης» ανέπτυξε η Δρ.  Φλώρα Κυριάκου, Παθολόγος Ογκολόγος- Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Αρχής κατά των Εξαρτήσεων Δρ. Άθως Γεωργίου ανέπτυξε το θέμα: «Προβλήματα σχετικά με την καλλιέργεια, την φύλαξη και ενναλακτικές λύσεις» και ο Καθηγητής Νομικής Δρ. Νέστωρ Κουράκης αναφέρθηκε στη Νομική πλευρά των προτεινόμενων Κανονισμών για την Ιατρική Κάνναβη και τη γενικότερη συζήτηση για την αποποινικοποίησή της: τα υπέρ και τα κατά.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Προέδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Νίκος Καρτακούλης, ο Πρόεδρος της ΦΕΠΑΛ κ. Διαμαντής Σταθάκης, ο Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Πλούταρχος Γεωργιάδης και ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αστυνομίας, Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ κ Στέλιος Σεργίδης.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση και ένας γόνιμος διάλογος με τους φοιτητές.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας