Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Είναι ανίκητο στον καρκίνο και μπορεί να αναπλάσει τον εγκέφαλό του

Είναι ανίκητο στον καρκίνο και μπορεί να αναπλάσει τον εγκέφαλό του

 
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το τελειότερο δημιούργημα της φύσης, και όχι άδικα. Το Axolotls (ή Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ή μεξικανικό ψάρι που περπατάει) έχει τη δυνατότητα να αναγενάται κυριολεκτικά από τις στάχτες του.
 
Αν για κάποιο λόγο χάσει ένα από τα άκρα του μπορεί να το αναγεννήσει έως και 100 φορές, δυνατότητα που διαθέτει σχεδόν για τα πάντα στο σώμα του, ακόμη και για τον εγκέφαλό του.
 
Το αμφίβιο Axolotls πράγματι μπορεί να αναπλάσει το πολυπλοκότερο και σημαντικότερο όργανο ενός οργανισμού, που είναι ο εγκέφαλος.
 
2
 
Ακόμη κι αν χάσει ολόκληρο κομμάτι του εγκεφάλου του, ο οργανισμός του έχει τη δυναντότητα να το αναπλάσει από την αρχή. Έχει επίσης τη δυνατότητα να αναπλάσει τη σπονδυλική του στήλη, ακόμη κι αν αυτή σπάσει ή αφαιρεθεί ολοκληρωτικά!
 
Το Axolotls είναι απόλυτα δεκτικό ακόμη και στις μεταμοσχεύσεις, αφού όπως έχουν διαπιστώσει οι επιστήμονες μπορεί να του μεταμοσχευθεί οποιοδήποτε όργανο, από όποιοδήποτε άλλο Axolotls, χωρίς να το απορρίψει το σώμα του.
 
3
 
Σε όλα αυτά τα θαυμαστά που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο ζώο, το οποίο να σημειώσουμε κινδυνεύει με εξαφάνιση, υπάρχει ακόμη κάτι.
 
Το σώμα του συγκεκριμένου ζώου αντιστέκεται στον καρκίνο 1000 περισσότερο απ’ ό,τι οποιοδήποτε θηλαστικό, κάτι που θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει και ανίκητο απέναντι στην επάρατη νόσο.
 
4
 
Αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για να κεντρίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, η οποία έχει βάλει στόχο κάποτε να καταφέρει να αποκωδικοποιήσει αυτές τις εκπληκτικές δυνατότητες του Axolotls και ποιος ξέρει, ίσως στο μέλλον να τις ενσωματώσει με κάποιο τρόπο στον άνθρωπο.
 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας