Πέμπτη 9 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Μειωτική Στήθους: Αρμονία και φυσικό αποτέλεσμα από τον Δρ Χάρη Ζαβρίδη

Μειωτική Στήθους: Αρμονία και φυσικό αποτέλεσμα από τον Δρ Χάρη Ζαβρίδη

Το γυναικείο στήθος αποτελεί σημαντικό ανατομικό στοιχείο για την γυναίκα. Είναι άμεσα συνυφασμένο με την γυναικεία φύση, με την μητρότητα, με τον θηλασμό, με την σεξουαλικότητα της. Ο Δαρβίνος υποστήριζε ότι το γυναικείο στήθος συμμετέχει στην αναπαραγωγή και εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους αφού είναι το σημαντικότερο εργαλείο της γυναίκας για την προσέλκυση του αντιθέτου φύλου.
 
Τρία είναι τα πράγματα που μπορεί η Πλαστική Χειρουργική να προσφέρει σε ένα στήθος. Να το αυξήσει σε μέγεθος, να το μικρύνει σε μέγεθος και να το ανορθώσει. Αρκετές φορές μπορεί να χρειάζεται να συνδυαστούν 2 επεμβάσεις για να έχουμε καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα.
 
Η μειωτική στήθους λοιπόν όπως το λέει και η ίδια η λέξη μειώνει το μέγεθος ενός στήθους. Χαρακτηριστικό αυτής της επέμβασης είναι ότι δεν σχετίζεται με τη ηλικία. Ένα στήθος μπορεί να είναι μεγάλο και να χρειάζεται σμίκρυνση άσχετα με την ηλικία μίας γυναίκας. Επίσης μπορεί να χρειάζεται να αφαιρεθεί μεγαλύτερη ποσότητα στήθους στη μια πλευρά. Ο σκοπός πάντα είναι η αρμονία και το φυσικό αποτέλεσμα. Η επέμβαση γίνεται με γενική  αναισθησία και η ενδιαφερόμενη χρειάζεται συνήθως να μείνει 2 βράδια στη κλινική. Σπίτι της πάει με ένα ειδικό στηθόδεσμο χωρίς μπανέλα, και με ράμματα τα οποία αφαιρούνται σταδιακά μέσα σε 2 εβδομάδες. Τον ειδικό στηθόδεσμο το φορά η γυναίκα για ένα μήνα. Μέσα σε ένα μήνα δε από την ημέρα της επέμβασης η γυναίκα μπορεί να επανέλθει πλήρως στις δραστηριότητες της όπως είναι η γυμναστική και το κολύμπι. Για τα σημάδια χρειάζονται περισσότεροι μήνες για να ξεθωριάσουν. Όπως άλλωστε και το τελικό αποτέλεσμα της μειωτικής επέμβασης στο στήθος.
 
Η μείωση ενός στήθους είναι ένα από τα παραδείγματα που μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η επανορθωτική και αισθητική χειρουργική, είναι ένα ενιαίο πράγμα, τα οποία συναποτελούν την Πλαστική Χειρουργική. Για αυτό άλλωστε και διεθνώς επικράτησε και ο όρος Πλαστική Χειρουργική. Αν λοιπόν μία γυναίκα με μεγάλο στήθος το οποίο της προκαλεί πόνο στην πλάτη, δερματίτιδες, μυκητιάσεις, ψυχολογικά προβλήματα και δεν μπορεί να φορέσει ένα ωραίο φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ, πάει στο πλαστικό της χειρουργό και της φτιάξει ένα ωραίο μικρότερο και στητό στήθος λύνοντας ταυτόχρονα και όλα τα παραπάνω προβλήματα τότε η επέμβαση αυτή τι είναι; Αισθητική ή επανορθωτική; Η απάντηση είναι ότι είναι επέμβαση Πλαστικής Χειρουργικής.
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας