Πέμπτη 9 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Οι Έλληνες κόβουν το τσιγάρο

Οι Έλληνες κόβουν το τσιγάρο

Μεγάλη μείωση των καπνιστών καταγράφεται στην Ελλάδα, την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσίασε ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τον καθηγητής Παναγιώτη Μπεχράκη και παρουσιάστηκαν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 27,1% του πληθυσμού δηλώνει σήμερα καπνιστής ενώ σε αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από πέντε χρόνια το ποσοστό έφτανε στο 36,7%. Η πτώση των 9,6 ποσοστιαίων μονάδων σε μία πενταετία, αποτελεί ρεκόρ μείωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πτωτική αυτή τάση καταγράφεται σε όλες τις έρευνες από το 2009 και μετά ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η μείωση του καπνίσματος στις ηλικίες 16-24 η οποία φτάνει το 33,3%.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η διαπίστωση της έρευνας, ότι το 69,8% των Ελλήνων είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν εθελοντικά σε δράσεις για τη μείωση του καπνίσματος, ειδικά σε νέους.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποίησε η εταιρία ΚΑΠΑ Research, οι Έλληνες τάσσονται κατά του καπνίσματος σε μεγάλο ποσοστό ενώ το 88,1% θεωρεί ως εθνικό στόχο τη μείωσή του.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας