Τρίτη 11 Δεκ, 2018 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Χάρης Ζαβρίδης: Το Σχήμα Των Φρυδιών Στην Εμφάνιση Του Προσώπου Μας

Χάρης Ζαβρίδης: Το Σχήμα Των Φρυδιών Στην Εμφάνιση Του Προσώπου Μας

Το άνω τριτημόριο του προσώπου συμμετέχει σημαντικά στην αισθητική εμφάνιση ενός προσώπου. Τα φρύδια είναι το ανατομικό στοιχείο που καθορίζει, αν το άνω τριτημόριο του προσώπου μας φαίνεται νεανικό και όμορφο. Η αισθητική του ανθρώπου επιβάλλει το φρύδι μας να είναι καμπυλωτό, με φορά προς τα πάνω και να έχει σχήμα καμάρας. Δεν είναι τυχαίο που εδώ και χιλιάδες χρόνια  το σχήμα που δίνει η γυναίκα στο φρύδι είναι καμπυλωτό, με την κορυφή προς τα πάνω. Ένα τέτοιο φρύδι  υποδηλώνει υγεία, νιότη και χαρά.
 
Η πλαστική Χειρουργική λοιπόν, μπορεί να ανυψώσει το φρύδι σε ένα πρόσωπο με μία επέμβαση, που λέγεται Βrow Lift. Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική ή γενική αναισθησία, ανάλογα με το πρόβλημα της πτώσης. Η προσπέλαση γίνεται μέσα από τα μαλλιά οπότε, αν μείνει σημάδι, αυτό πρακτικά δε φαίνεται. Με το Βrow Lift μπορούμε να ανορθώσουμε όλο το φρύδι, σε όλο το μήκος του. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η επέμβαση γινόταν με μία μεγάλη τομή, από το ένα αυτί μέχρι το άλλο. Σήμερα το Brow Lift μπορεί να γίνει ενδοσκοπικά. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε τρεις μικρές τρύπες μέσα στα μαλλιά και χρησιμοποιούμε ενδοσκόπιο, δηλαδή η όλη επέμβαση γίνεται μέσω μίας οθόνης, μέσω ενός monitor. Αυτή η εξέλιξη, από το κλασσικό Brow Lift στο Endoscopic Brow Lift, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μικρότερες τομές, λιγότερα πρηξίματα και μικρότερο χρόνο αποθεραπείας. Το Endoscopic Brow Lift αρκετές φορές μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις, όπως το Face Lift ή με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες, όπως το Botox και τα Εμφυτεύματα τύπου Yαλουρονικού Oξέος. Άλλωστε στην Πλαστική Χειρουργική μας ενδιαφέρει το σύνολο και ποτέ ένα μεμονωμένο χαρακτηριστικό. Κανένα μεμονωμένο χαρακτηριστικό του προσώπου δεν περπατά μόνο του στο δρόμο!
 
Μπορεί λοιπόν η Πλαστική Χειρουργική να ανορθώσει τα φρύδια, για να κάνει ένα πρόσωπο αισθητικά πιο νεανικό και όμορφο. Όπως άλλωστε τραγουδούσε και ο ίδιος ο λαός μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η όμορφη Αροδαφνούσα ήταν καμαροφρυδούσα! 
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
 
 
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας