Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις γυναίκες  με το σύνδρομο φουσκωμένης κοιλιάς

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις γυναίκες  με το σύνδρομο φουσκωμένης κοιλιάς

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις γυναίκες που υποφέρουν από το σύνδρομο φουσκωμένης κοιλιάς Πολλές γυναίκες τείνουν να πιστεύουν ότι πρόκειται για σύμπτωμα της περιόδου ή κάποιας μορφής δυσκοιλιότητας, ωστόσο, είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Μην σας εφησυχάζει το γεγονός ότι αισθάνεστε πρησμένες από φυσικά αέρια. Κλείστε ραντεβού με τον γυναικολόγο σας.

Το σύνδρομο της φουσκωμένης κοιλιάς είναι κάτι από το οποίο υποφέρει η πλειονότητα των γυναικών, ανεξαρτήτως βάρους, διατροφικών προτιμήσεων και άλλων παραγόντων.

Οι περισσότερες μάλιστα συνηθίζουν να αποδίδουν αυτό το φαινόμενο στο είδος του φαγητού που κατανάλωσαν, στην αγχώδη καθημερινότητα που βιώνουν και άλλους παράγοντες, οι οποίοι λίγο έως πολύ παίζουν ρόλο.   

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι τόσο το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου όσο και η κοιλιοκάκη είναι κάποια από τα αίτια που κρύβονται πίσω από την -συχνά ή μονίμως- φουσκωμένη κοιλιά και φυσικά πρέπει να απευθύνεται κανείς στον γιατρό για να τα αντιμετωπίσει.

Ωστόσο, εδώ και λίγο καιρό και ειδικά για τις περιπτώσεις γυναικών που δηλώνουν ότι ταλαιπωρούνται από φουσκωμένη κοιλιά, οι γιατροί και ειδικά οι γυναικολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.  

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσίευσε το βρετανικό ίδρυμα αντιμετώπισης του καρκίνου των ωοθηκών, περίπου 11 γυναίκες πεθαίνουν σε ημερήσια βάση σε όλον τον κόσμο από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου και με μοναδικό σύμπτωμα την παρατεταμένη πρησμένη κοιλιακή χώρα. 
 Από τα συχνότερα πρώιμα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών είναι αυτό το χαρακτηριστικό φούσκωμα, το οποίο συνήθως συνοδεύεται από αίσθημα δυσφορίας και κόπωσης και γι' αυτό συχνά μπερδεύει τις ασθενείς που θεωρούν ότι πρόκειται για δυσπεψία ή για συνέπεια άγχους στο τέλος μία δύσκολης μέρας.  

Για τους γυναικολόγους, ο καρκίνος των ωοθηκών θεωρείται «σιωπηλός δολοφόνος», καθώς όπως πολλοί τύποι καρκίνου μπορεί να μην παρουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα κανένα σύμπτωμα, ενώ ακόμη κι όταν αυτό συμβεί, τα συμπτώματα είναι αόριστα, δύσκολα αναγνωρίσιμα, ενώ πολύ συχνά μπορεί να θυμίζουν συμπτώματα άλλων παθήσεων, που συνήθως αντιμετωπίζονται.

Από τα συχνότερα πρώιμα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών είναι αυτό το χαρακτηριστικό φούσκωμα, το οποίο συνήθως συνοδεύεται από αίσθημα δυσφορίας και κόπωσης και γι' αυτό συχνά μπερδεύει τις ασθενείς που θεωρούν ότι πρόκειται για δυσπεψία ή για συνέπεια άγχους στο τέλος μία δύσκολης μέρας.

 Επίσης, καθώς η έμμηνος ρήση συνεχίζεται κανονικά (και ακριβώς επειδή τα οιδήματα σε όλο το σώμα είναι ένα από τα άπειρα συμπτώματα της περιόδου), οι γυναίκες τείνουν να αποδίδουν εκεί το φαινόμενο ή ενδεχομένως και στη δυσκοιλιότητα, από την οποία υποφέρει (λόγω καθιστικής ζωής και διατροφικών συνηθειών) ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.   
 
Όπως επισημαίνουν μέσα από απανωτές ενημερώσεις το τελευταίο διάστημα οι γυναικολόγοι μέσω του Target Ovarian Cancer στη Βρετανία αυτά είναι κάποια από τα σημάδια που πρέπει να θέτουν σε συναγερμό τις γυναίκες.  

 - Το μέγεθος της κοιλιάς σας αυξάνεται. Μην σας εφησυχάζει το γεγονός ότι αισθάνεστε πρησμένες από φυσικά αέρια. Κλείστε ραντεβού με τον γυναικολόγο σας.

 - Υποφέρετε από δυσκοιλιότητα, πυελικό πόνο, συχνουρία, πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, αίσθημα κόπωσης.

 - Παρατηρείτε αυξομειώσεις στην όρεξη σας, αλλά και το ραντεβού σας με την τουαλέτα. 

- Οι κενώσεις σας διαφέρουν από φορά σε φορά, σε ό,τι αφορά το χρώμα και την ποσότητα.

 - Παρατηρείτε διαφορές στον τρόπο αίσθησης των κάτω άκρων και του κάτω μέρους του σώματος, ειδικά από την κοιλιακή περιοχή και κάτω.

 Πηγή: www.lifo.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας