Τετάρτη 20 Φεβ, 2019 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Γυναικομαστία –Πώς η πλαστική χειρουργική βοηθά τους άντρες

Γυναικομαστία –Πώς η πλαστική χειρουργική βοηθά τους άντρες

Γυναικομαστία ονομάζεται η τοπική συσσώρευση λίπους στην περιοχή του στήθους ενός άντρα, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι μοιάζει με γυναικείο. Είναι μία κατάσταση η οποία επηρεάζει πολύ αρνητικά την ανδρική ψυχολογία, ιδιαίτερα σε νεαρή ηλικία.
 
Εφόσον αποκλειστούν παθολογικά αίτια, όπως διάφορες ορμονικές διαταραχές ή λήψη διαφόρων φαρμάκων, η γυναικομαστία μπορεί να θεραπευτεί μέσω της Πλαστικής Χειρουργικής. Η γυναικομαστία αντιμετωπίζεται με λιποαναρρόφηση ή λιπεκτομή εφόσον δεν συνυπάρχει και χαλαρωμένο δέρμα. Αν υπάρχει και χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή, τότε η γυναικομαστία αντιμετωπίζεται με δερματολιπεκτομή, δηλαδή αφαιρείται μαζί με το λίπος και η περίσσεια δέρματος. Οι  τρεις διαφορετικές αυτές επεμβάσεις αποτελούν τις λύσεις που μπορούν να δοθούν στο πρόβλημα της γυναικομαστίας. Αρκετές φορές αυτές οι επεμβάσεις μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
Το ποια επέμβαση θα επιλεγεί σίγουρα είναι θέμα του Πλαστικού Χειρουργού, ο οποίος πάντοτε εξατομικεύει τη θεραπεία σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόβλημα και την ποιότητα του δέρματος. Και οι τρεις αυτές επεμβάσεις μπορούν να γίνουν με τοπική ή γενική αναισθησία, ανάλογα πάντα με το πρόβλημα. Συνήθως ο ενδιαφερόμενος μένει ένα βράδυ στο νοσοκομείο αν και, ανάλογα με την φύση του προβλήματος, πιθανό να μην είναι απαραίτητο. Μετά την επέμβαση ο ενδιαφερόμενος χρησιμοποιεί έναν ειδικό κορσέ για ένα μήνα. Μέσα σε ένα μήνα από τη μέρα της επέμβασης, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επανέλθει πλήρως στις δραστηριότητές του χωρίς κανένα πρόβλημα.
 
Η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας είναι ένα παράδειγμα ότι η Πλαστική Χειρουργική δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο μόνο των γυναικών. Μαζί με τη γυναικομαστία αντιμετωπίζονται και όλα τα ψυχολογικά προβλήματα που συνοδεύουν τη δυσμορφία αυτή. Ας μην ξεχνάμε ότι στους άντρες, ιδιαίτερα στους έφηβους, τα δύο πράγματα τα οποία επηρεάζουν σημαντικά την ψυχολογία τους όσο αφορά την εμφάνισή τους είναι τα πεταχτά αυτιά και η γυναικομαστία. Τα πεταχτά αυτιά μπορούν να διορθωθούν στην πολύ μικρή ηλικία των 6 και 7 χρόνων, ενώ η  γυναικομαστία διορθώνεται με τη συμπλήρωση της εφηβείας, όταν  το σώμα και η περιοχή του στήθους έχουν ήδη πάρει την τελική τους μορφή.
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
 
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας