Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

«Στρατηγικός Στόχος η Ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας της Κύπρου»

«Στρατηγικός Στόχος η Ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας της Κύπρου»

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου είχε το  Δ.Σ. του Φορέα Τουρισμού Υγείας Κύπρου, κατά την οποία η Πρόεδρος του Φορέα Δρ. Νίτσα Κοιλιάρη προέβη σε πλήρη ενημέρωση για τις δραστηριότητες και ενέργειες του Φορέα Τουρισμού Υγείας της Κύπρου, με στόχο την προώθηση της Κύπρου σαν έναν ελκυστικό προορισμό τουρισμού υγείας, καθώς και την καθιέρωση της Κύπρου σαν ένα αξιόλογο διεθνές και περιφεριΑκό Ιατρικό Κέντρο.
 
Κατά τη συνάντηση τονίσθηκε ότι η ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας της Κύπρου αποτελεί στρατηγικό στόχο στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεχούς και ποιοτικής αναβάθμισης του κυπριακού τουρισμού και ιδιαίτερα στην προσπάθεια για μείωση του προβλήματος της εποχικότητας και καλύτερης αξιοποίησης των υφιστάμενων υποδομών.
 
Μεταξύ των κύριων θεμάτων που έτυχαν συζήτηση, ήταν η δημιουργία των Κέντρων Αποκατάστασης, τα οποία θα πρέπει να ρυθμισθούν με βάση μια σωστή και ξεκάθαρη νομοθεσία, η οποία θα καθορίζει το επίπεδο των κτιριακών εγκαταστάσεων, τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται τόσο σε επίπεδο ολοκληρωμένου Συγκροτήματος Κέντρου Αποκατάστασης όσο και ξεχωριστά για κάθε εξειδικευμένη Μονάδα.
 
Αναφορικά με την Ιατρική Κάνναβη, κατόπιν ενδελεχούς μελέτης του προτεινόμενου νομοσχεδίου και άλλων συναφών εγγράφων, όπως μελέτες και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Φορέας Τουρισμού Υγείας κατάθεσε τις απόψεις του, τόσο στη δημόσια διαβούλευση όσο και στην Βουλή, στηρίζοντας τη χρήση και καλλιέργεια της για λόγους ιατρικής και με τρόπο που να μη δημιουργούνται μονοπώλια, για καλύτερη προστασία του κοινού.  Τονίσθηκε δε ότι, η οποιαδήποτε απόφαση παρθεί, θα πρέπει να είναι στα πλαίσια ενός αυστηρού ελέγχου που θα διασφαλίζει τη σωστή εφαρμογή της Νομοθεσίας και την ασφαλή διάθεση  της ιατρικής κάνναβης.
 
Ειδική αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα για συνεχή αναβάθμιση των νοσηλευτηρίων, με την απόκτηση διεθνών διαπιστεύσεων και την παροχή κινήτρων που θα  δημιουργήσουν το υπόβαθρο για τη δημιουργία σωστών υποδομών για την ορθολογιστική ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας της Κύπρου.
 
 
Συζητήθηκαν επίσης δράσεις και προωθητικές ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν  κατά το 2018 στα πλαίσια ενός σχεδίου δράσης με τη συμμετοχή και άλλων φορέων του τομέα του τουρισμού και της Υγείας.
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας