Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του «Παγκυπρίου Συνδέσμου Γονεών και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας»

Πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του «Παγκυπρίου Συνδέσμου Γονεών και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας»

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου 2018, στο «Εστιατόριο Βασιλικής» στη Χοιροκοιτία, η 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του «Παγκυπρίου Συνδέσμου Γονεών και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, του Προεδρικού Επιτρόπου, των κοινοβουλευτικών κομμάτων, του Παγκυπρίου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, του Συνδέσμου Παραπληγικών Κύπρου, του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, της Σχολής Κωφών, δεκάδες γονείς παιδιών που νόσησαν με  καρκίνο και λευχαιμία και φίλοι του Συνδέσμου.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Προεδρικού Επιτρόπου κ. Φώτη Φωτίου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παραπληγικών Κύπρου κ. Δημήτρης Λαμπριανίδης.

Στην ομιλία εκ μέρους του προσωρινού συμβουλίου, η οποία αναγνώστηκε από την κ. Χριστιάνα Ευθυμίου, έγινε αναφορά στην πρωτοβουλία γονέων, τα παιδιά των οποίων νοσηλεύονταν τη δεδομένη στιγμή στην Παιδοογκολογική Μονάδα του Μακαρείου Νοσοκομείου, για τη δημιουργία ενός Συνδέσμου για τους γονείς και τους φίλους των παιδιών.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι, ο Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων δεν ιδρύθηκε για να υποκαταστήσει άλλους συναφείς συνδέσμους, που για χρόνια προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα παιδιά και τις οικογένειες τους, αλλά για να καλύψει κενά, να δώσει φωνή στους γονείς και στα ίδια τα παιδιά, να συμπληρώσει το έργο που ήδη παράγεται, να επισημάνει σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ελλείψεις και αδυναμίες και να προβεί σε εισηγήσεις για τη λήψη διορθωτικών μέτρων και την ανάπτυξη ευρύτερης κοινής πολιτικής, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Τέλος, ανέφερε ότι ο λόγω Σύνδεσμος αποτελεί το όραμα και το τάμα ζωής των οικογενειών των παιδιών που νόσησαν με καρκίνο και λευχαιμία, ακόμα και εκείνων των γονιών που παρόλο που έχασαν τα παιδιά τους παρέμειναν πιστοί και ενεργοί εθελοντές προσφοράς στις οικογένειες, τα παιδιά των οποίων νοσηλεύονται ή θα νοσηλευτούν στο μέλλον στην Παιδοογκολογική Μονάδα του Μακαρείου Νοσοκομείου.
Στο τέλος της Συνέλευσης διεξήχθη εκλογική διαδικασία μέσα από την οποία τα μέλη του Συνδέσμου εξέλεξαν το πρώτο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τους:

  1. Χριστιάνα Ευθυμίου, ως πρόεδρο
  2. Γιώργο Ντορζή, ως αντιπρόεδρο
  3. Λουΐζα Στεφανίδου, ως γραμματέα
  4. Ηλία Λιασή, ως ταμία
  5. Στέφανο Στεφανίδη, ως λειτουργό δημοσίων σχέσεων
  6. Αγγέλα Σέρβου, ως μέλος
  7. Σόνια Παπααριστοδήμου, ως μέλος
    
 
 
                                                                                                     
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας