Τρίτη 16 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Χάρης Ζαβρίδης: Η πλαστική στην βελτίωση του προφίλ μας

Χάρης Ζαβρίδης: Η πλαστική στην βελτίωση του προφίλ μας

Με τον όρο προφιλοπλαστική εννοούμε την επέμβαση που βελτιώνει το προφίλ σε ένα πρόσωπο, δηλαδή έχει αποτέλεσμα να φαίνεται ένα πρόσωπο πιο ελκυστικό όταν το κοιτάζουμε από το πλάι.
 
Τα δύο βασικά ανατομικά στοιχεία του προσώπου που επηρεάζουν το προφίλ είναι η μύτη και το πηγούνι. Το πρόσωπο σχηματίζει ορισμένες γωνίες, τις οποίες πρέπει να σεβόμαστε και να διατηρούμε στα σωστά όρια, για να φαίνεται το πρόσωπο αρμονικό και ωραίο. Για παράδειγμα η γωνία που σχηματίζει η κορυφή της μύτης με το άνω χείλος, η ρινοχειλική γωνία, πρέπει να κυμαίνεται από 90 μέχρι 100 μοίρες. Αντίθετα η προσωπορινική γωνία, που σχηματίζεται από το πρόσωπο και την κορυφή της μύτης, πρέπει να κυμαίνεται από 30 μέχρι 35 μοίρες.
 
Όσον αφορά τη μύτη τα δύο σημεία, που επηρεάζουν την εμφάνισή της και επακόλουθα το προφίλ, είναι το μήκος και η κορυφή της. Σε ένα πρόσωπο λοιπόν, για να βελτιώσουμε το προφίλ, μπορεί να χρειάζεται να κοντύνει το μήκος και να ισιώσει η κορυφή της μύτης. Το πηγούνι  μπορεί να χρειάζεται είτε να κοντύνει είτε να μακρύνει. Συνήθως η προφιλοπλαστική ξεκινά με τη διόρθωση της μύτης. Όταν η μύτη πάρει το καινούργιο της σχήμα, τότε με βάση αυτό διορθώνουμε και το πηγούνι. Με αυτό τον τρόπο μπορεί πιο εύκολα ο Πλαστικός Χειρουργός να υπολογίσει κατά τη διάρκεια της επέμβασης τις γωνίες του προσώπου που διορθώνει. Ο πιο απλός τρόπος για να αυξηθεί το μέγεθος ενός πηγουνιού είναι με ένθεμα σιλικόνης. Το ένθεμα σιλικόνης μπορεί να μπει μέσα από το στόμα έχοντας έτσι το μεγάλο πλεονέκτημα να μην αφήνει κανένα σημάδι. Η προφιλοπλαστική γίνεται με γενική αναισθησία και ο ενδιαφερόμενος μένει ένα βράδυ στο νοσοκομείο. Μετά από πέντε μέρες αφαιρούνται τα ταμπόν από τη μύτη, και μετά από εφτά μέρες ο νάρθηκας από τη μύτη και ο νάρθηκας από το πηγούνι. Στην Προφιλοπλαστική υπάρχει πρήξιμο και μελάνιασμα στις περιοχές όπου γίνεται η επέμβαση, όμως  πόνος υπάρχει μόνο στην περιοχή του πηγουνιού. Βέβαια δεν είναι ο έντονος πόνος που παρατηρείται σε άλλες επεμβάσεις, διαρκεί μόνο μερικές μέρες και μπορεί να περάσει εύκολα με κάποια κοινά παυσίπονα.
 
Τελειώνοντας μπορούμε να πούμε ότι η προφιλοπλαστική βελτιώνει  αισθητικά το προφίλ ενός προσώπου και δίνει αποτελεσματική λύση σε όσους δεν επιτρέπουν στους άλλους να τους κοιτάξουν ή να τους φωτογραφήσουν από το πλάι. Το άτομο δεν παραμένει  καταδικασμένο να φέρει σε όλη του τη ζωή ένα άσχημο πρόσωπο. Άλλωστε, όλοι έχουμε δικαίωμα στην ομορφιά!
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας