Σάββατο 11 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα

Σημαντικό όφελος στη συνολική επιβίωση των ασθενών με μεταστατικό μη πλακώδη μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (ΜΜΚΠ) κατέδειξε η χρήση του  pembrolizumab (Keytruda) σε συνδυασμό με pemetrexed και cisplatin ή carboplatin ως θεραπεία πρώτης γραμμής. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης KEYNOTE-189, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο «The New England Journal of Medicine», η προσθήκη του pembrolizumab σε καθιερωμένο σχήμα χημειοθεραπείας μείωσε κατά το ήμισυ τον κίνδυνο θανάτου και υποτροπής, σε σχέση με τους ασθενείς που έλαβαν μόνο χημειοθεραπεία.
 
«Αυτά τα κλινικά δεδομένα εισηγούνται τώρα τον συνδυασμό αυτό ως νέο πρότυπο φροντίδας για τη θεραπεία πρώτης γραμμής των ασθενών με μη πλακώδη μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα», δήλωσε η Δρ. Leena Gandhi, διευθύντρια της θωρακικής ιατρικής ογκολογίας στο Κέντρου Καρκίνου Perlmutter του NYU Langone και επικεφαλής συγγραφέας του επιστημονικού άρθρου.
 
Από πλευράς του ο πρόεδρος της MSD Research Laboratories Δρ Roger M. Perlmutter δήλωσε: «Στόχος μας είναι να παρατείνουμε τις ζωές ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα και τα αδιαμφισβήτητα ευρήματα που δείχνουν ότι ο κίνδυνος θανάτου μειώθηκε κατά το ήμισυ στην ομάδα pembrolizumab είναι σημαντικά όχι μόνο για τους ασθενείς, αλλά και για την ιατρική κοινότητα».
 
Η MSD εφαρμόζει εκτεταμένο πρόγραμμα κλινικής ανάπτυξης για τον καρκίνο του πνεύμονα και προωθεί πολλαπλές μελέτες με pembrolizumab σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες και ως μονοθεραπεία. Το πρόγραμμα, το οποίο αποτελείται από σχεδόν 9.000 ασθενείς σε 15 κλινικές μελέτες, αξιολογεί το pembrolizumab κάτω από διαφορετικές συνθήκες και στάδια της νόσου.
 
Είναι σημαντικό ν’ αναφερθεί ότι ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως. Ο ΜΜΚΠ είναι ο πιο κοινός τύπος καρκίνου του πνεύμονα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 85% όλων των περιπτώσεων. Το πενταετές ποσοστό επιβίωσης των ασθενών που διαγνώστηκαν στις ΗΠΑ σε οποιοδήποτε στάδιο καρκίνου του πνεύμονα εκτιμάται ότι είναι 18%.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας