Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

ΠΑΣΥΝΜ: Παγκόσμια επιδημία οι ψυχικές διαταραχές

ΠΑΣΥΝΜ: Παγκόσμια επιδημία οι ψυχικές διαταραχές

Ο  Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ) θεωρεί ότι με υγιείς σε ψυχικό και πνευματικό επίπεδο νέους ανθρώπους επιτυγχάνεται η ανάπτυξη και η ευημερία της κοινωνίας σε κάθε επίπεδο.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο ΠΑΣΥΝΜ ενστερνίζεται το αδιαίρετο της ψυχοσωματικής οντότητας του ανθρώπου, μέσω  της φιλοσοφίας ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Αναφέρει ακόμα πως η προώθηση και η προστασία της ψυχικής υγείας των εφήβων συνδέεται με πλεονεκτήματα, όχι μόνο στην υγεία τους αλλά και στην κοινωνία συνολικά.

Παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών

Όπως αναφέρει η ΠΑΣΥΝΜ, οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σημειώνοντας ότι «τα στατιστικά δεδομένα που παρουσιάζονται τρομάζουν».

Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, προστίθεται στην ανακοίνωση, υπερβαίνει παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Επίσης, αναφέρει πως «η κατάθλιψη ανάμεσα στους νέους αποτελεί την τρίτη αιτία νοσηρότητας, ενώ η αυτοκτονία θεωρείται η δεύτερη αιτία θανάτου ανάμεσα σε άτομα 15 – 29 ετών», ενώ «ένα στα δέκα παιδιά θα αναπτύξει σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες μια μορφή ψυχικής διαταραχής».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας