Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Αφήστε τον εαυτό σας να εκφραστεί ελεύθερα

Αφήστε τον εαυτό σας να εκφραστεί ελεύθερα

Τι κι αν είστε θυμωμένοι, λυπημένοι, νιώθετε απογοήτευση, νιώθετε κουρασμένοι; Τι κι αν θέλετε απλώς να κάθεστε και να βλέπετε το κενό; Τι κι αν θέλετε να καθίσετε στον καναπέ και να μην κάνετε τίποτα; Τι κι αν αρνητικές σκέψεις έρχονται στο μυαλό σας; Τι κι αν η απαισιοδοξία σας διακατέχει; Τι κι αν νοιώθετε θλίψη; Τι κι αν θέλετε να κλάψετε;
 
Αφήστε τα συναισθήματα σας να βγουν στην επιφάνεια. Θεραπεύονται με αυτό τον τρόπο…. Αφήστε τα δάκρυα σας να κυλήσουν….είναι κάθαρση ψυχής…Άστε τις αρνητικές σκέψεις να έρθουν….είναι πυξίδες προς τα που να κινηθείτε.
 
Δεν είμαστε μηχανές με οδηγίες χρήσεως. Είμαστε άνθρωποι. Νιώθουμε συναισθήματα, έχουμε εναλλαγές στην διάθεση μας, έχουμε και θετικές και αρνητικές σκέψεις. Είναι απολύτως ανθρώπινο. Νιώθουμε χαρά μα και λύπη, νιώθουμε άτρωτοι μα και τρωτοί, γελάμε μα και κλαίμε.
 
Αποδοχή…αγάπη…φως και αλήθεια. Αποδεχόμαστε την κάθε παρούσα κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, αποδεχόμαστε τα συναισθήματα, τις σκέψεις μας, το κλάμα μας, την δυσφορία μας, την απελπισία μας. Αγαπούμε τον εαυτό μας, τον αφήνουμε να εκφραστεί και η ίαση έρχεται πιο γρήγορα. Είμαστε αληθινοί με μας και με το τι αισθανόμαστε, δεν προσπαθούμε να προσποιηθούμε ότι τίποτα από τα πιο πάνω δεν υπάρχουν. Φως… όταν όλα έρθουν στο φως θεραπεύονται.
 
Αποδεχθείτε την ανθρώπινη σας πλευρά κι όταν είναι η κατάλληλη στιγμή η Θεϊκή σας πλευρά θα σας οδηγήσει ξανά στην αρμονία αφού πρώτα ελευθερωθείτε από ότι σας πλήγωσε.
Όταν αισθανόμαστε αρνητικά συναισθήματα που συνήθως συνοδεύονται από αρνητικές σκέψεις το κλειδί πέρα από την αποδοχή, την αγάπη, το φως και την αλήθεια είναι η παρατήρηση.
 
Παρατηρούμε όλα όσα συμβαίνουν μέσα μας. Με αυτό τον τρόπο είναι πιο εύκολο να αποσυνδεθούμε και να θεραπευτούμε. Γινόμαστε παρατηρητές του νου και της καρδιάς. Όταν αντιληφθούμε ότι κάθε συναίσθημα και κάθε σκέψη είναι πυξίδες προς τα που να στραφούμε μέσα μας και να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν αυτομάτως ξεκινά η ίαση μας.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση να δουλεύουμε με τον εαυτό μας….να μεγαλώνουμε την αυτοαγάπη…την πίστη και εμπιστοσύνη σε μας και τον Θεό… ή την ενέργεια της ανιδιοτελούς αγάπης ή το σύμπαν (προσωπική επιλογή του καθενός). Ο εαυτός μας γνωρίζει ότι η αληθινή μας ύπαρξη αποτελείται από την αρμονία, την ηρεμία, την αγάπη, το φως και την αλήθεια. Προς αυτή την κατεύθυνση μας οδηγεί κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας.
 
Ας αφήσουμε ελεύθερο τον εαυτό μας να εκφραστεί. Έτσι οδηγούμαστε στην αυτογνωσία, την αυτοανακάλυψη, μαθαίνουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.
 
Κάθε φορά που αποδεχόμαστε τον γήινο μας εαυτό, κάθε φορά που δεν απαιτούμε τελειότητα από εμάς αλλά αντίθετα αγαπούμε ακόμα μια  πτυχή του εαυτού μας, με ένα μαγικό τρόπο οδηγούμαστε προς την αληθινή μας ύπαρξη. Η αγάπη θεραπεύει τα πάντα.
 
Αγάπη… Φως και Αλήθεια
 
Μαργαρίτα Ιωάννου (sat Nam (αλήθεια) Yin (θηλυκή ενέργεια)
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας