Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Αν μαθαίναμε τη ζωή αλλιώς

Αν μαθαίναμε τη ζωή αλλιώς

Κάποτε σκέφτομαι πως θα ήταν η ζωή μας ως ανθρωπότητα αν μαθαίναμε τη ζωή μας αλλιώς από τη μέρα της γέννησής μας. Αν μαθαίναμε την έννοια της υγιούς αυτοαγάπης και όχι τον εγωισμό, αν μαθαίναμε πως κανείς δεν είναι τέλειος τότε δεν θα απαιτούσαμε την τελειότητα από τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους. Αντίθετα, θα μαθαίναμε να συγχωράμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, θα αποδεχόμασταν την ανθρώπινη μας φύση.
 
Αν μαθαίναμε ότι όλοι είμαστε ένα, όλοι είμαστε ίσοι, ότι η γη ανήκει σε όλους και όλοι οι άνθρωποι αξίζουν τις ίδιες ευκαιρίες και έχουν τα ίδια δικαιώματα. Είμαστε ένα, αλλά ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει το δρόμο που θα ακολουθήσει. Κανένας δεν ανήκει σε κανένα. Ούτε καν τα παιδιά στους γονείς. Μέσω της ελευθερίας γεννιέται η πραγματική αγάπη σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Μέσω του σεβασμού και της εκτίμησης προς την άλλη ψυχή γεννιούνται αληθινοί δεσμοί που γίνονται ουσιαστικοί.
 
Αν μαθαίναμε όλοι ότι είμαστε ενέργειες αγάπης, φωτός και αλήθειας, αν μαθαίναμε ότι μέσω του ιερού χώρου της καρδιάς μας η προσευχή και ο διαλογισμός μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας και να έχουν θετική επίδραση στους άλλους ανθρώπους. Μια ειλικρινής προσευχή μέσα από την καρδιά μας έχει την δύναμη μέσω της θετικής ενέργειας που στέλνεται να αλλάξει την πορεία μιας ψυχής.
 
Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας αν μαθαίναμε να νιώθουμε αντί να σκεφτόμαστε. Αν μαθαίναμε ότι μας έχουν δοθεί δώρα για να ζήσουμε τη ζωή μας εδώ στη γη. Το δώρο της διαίσθησης, της ενόρασης, της επικοινωνίας με τους ουρανούς. Αν μας μάθαιναν ότι το εκ γενετής δικαίωμα μας είναι να έχουμε καθοδήγηση, θεραπεία από τους ουρανούς, ότι δεν είμαστε μόνοι. Ποτέ δεν είμαστε μόνοι, ο Θεός κατοικεί μέσα μας.
 
Αν μας μάθαιναν για τον Θεό της ανιδιοτελούς αγάπης που συγχωράει τα πάντα, που περιμένει ένα μας κάλεσμα για να φανερωθεί στη ζωή μας και να ναι ο καθοδηγητής μας, αν μας μάθαιναν ότι γεννηθήκαμε από τις εκρήξεις αγάπης του Θεού τότε με ταπεινότητα θα νιώθαμε τη σπουδαιότητα μας και θα θέλαμε να ζήσουμε όσο πιο αληθινά και όμορφα  μπορούμε αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή.
 
Αν μας μάθαιναν την πίστη και την εμπιστοσύνη σε μας και το Θεό. Αν μας μάθαιναν πως αν δώσεις αγάπη στον εαυτό σου, ο εαυτός θα σε ανταμείψει πολλαπλάσια γιατί η αγάπη που του δίνεις προέρχεται από την ίδια την ανιδιοτελή αγάπη του Θεού.
 
Αν μας μάθαιναν πως είμαστε συν Δημιουργοί με το Θεό, ότι ο Θεός θέλει να ζήσουμε την πιο όμορφη εκδρομή εδώ στη γη. Ζητήστε και θα λάβετε. Με απόλυτη πίστη θα μας δοθεί αυτό που ζητούμε η κάτι καλύτερο.
 
Αν μαθαίναμε πως οι πλανήτες, τα αστέρια, η φύση, η πλάση ολόκληρη μας προσφέρουν θετική ενέργεια για να καθαρίζουμε την ενέργεια μας και να προχωρούμε μόνο μπροστά θα σεβόμασταν τη γη περισσότερο.
 
Αλήθεια, πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας αν μας έλεγαν ότι σε ένα δευτερόλεπτο της ζωής μας μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της απλά και με μόνο μια δήλωση…Θεέ μου σου παραδίδω τα πάντα… τους φόβους μου…τα θέλω μου…τη ζωή μου.
 
Αλήθεια, πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας αν μας μάθαιναν ότι τα μόνα σταθερά στη ζωή μας είναι η αγάπη… η πίστη και η αλλαγή.
 
Στην έννοια Θεός, ο καθένας μπορεί να δώσει τη δική του ερμηνεία.
 
Αγάπη…Φως και Αλήθεια
Μαργαρίτα Ιωάννου  Sat Nam (Αλήθεια) Yin (θηλυκή ενέργεια)
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας