Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

21 Ιανουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

21 Ιανουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς η σημερινή και αγκαλιαστείτε άφοβα και αμέτρητες φορές.
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς αποτέλεσε ιδέα ενός φοιτητή, του Kevin Zaborney, ο οποίος το 1986 αποφάσισε να βρει έναν ακόμη λόγο για να προσφέρουμε απλόχερα μερικές αγκαλιές παραπάνω στους ανθρώπους που αγαπάμε.
 
Μπορεί ακόμη και σήμερα να μην έχει καταγραφεί ως επίσημη παγκόσμια ημέρα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αλλά όλες οι χώρες τη γιορτάζουν.

Ο καθένας μας τη χρειάζεται. Στις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας τρέχουμε να αγκαλιάσουμε τον άνθρωπό μας. Το ίδιο και στις πιο δυσάρεστες. Είναι το στήριγμα και η δύναμή μας μαζί. Η πρώτη ήρθε κατά τη γέννηση μας, όταν η μητέρα μας μας αγκάλιασε για πρώτη φορά και από τότε είναι αμέτρητες
 
Έχει αποδειχτεί και επιστημονικά πως μία αγκαλιά βοηθάει όχι μόνο πνευματικά αλλά και σωματικά. Η ιδέα αυτή ξεκίνησε το 1986 από έναν φοιτητή Kevin Zaborney καθώς έψαχνε έναν τρόπο για τους ανθρώπους να δίνουν περισσότερες αγκαλιές σε αυτούς που νοιάζονται. Αν και η ημέρα αυτή δεν έχει ανακηρυχθεί επίσημα από τον ΟΗΕ ως παγκόσμια μέρα, παρ' όλα αυτά έχει υιοθετηθεί από τις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Οι ειδικοί λένε πως μία αγκαλιά μπορεί να μας προστατέψει από μία ίωση μέχρι να μειώσει την αρτηριακή μας πίεση καθώς μειώνονται τα επίπεδα του στρες και του άγχους μόλις σε δέκα δευτερόλεπτα!
 
Όλα αυτά οφείλονται σε μία ουσία που παράγει ο οργανισμός μας την ωκυτοκίνη, δηλαδή την ορμόνη της ευεξίας η οποία παράγεται όταν το δέρμα έρχεται σε επαφή με ένα άλλο άτομο καθώς περιέχει ένα δίκτυο αισθητηρίων οργάνων που λέγονται σωμάτια Pacinian και τα οποία συνδέονται με τον εγκέφαλο μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου.
 
Το νεύρο αυτό συνδέεται με διάφορα όργανα του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, καθώς και με τους υποδοχείς της ωκυτοκίνης.
 
Η ορμόνη αυτή παράγεται και σε άλλες φάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου όπως όταν χορεύει η φιλιέται. Όπως και να 'χει κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως μία αγκαλιά τη μέρα στους ανθρώπους που αγαπάμε είναι το φάρμακο της ζωής, οπότε δεν έχετε τίποτα άλλο από το να εφαρμόσετε αυτή τη γλυκιά καθημερινή συνήθεια
 
Μια αγκαλιά μπορεί να σε χαλαρώσει από μια κουραστική ημέρα ή να σε ηρεμίσει ύστερα από κάτι σοβαρό. 
 
Ξεκινάμε από σήμερα αγκαλιές για να βελτιώσουμε τον ψυχισμό, την διάθεση και την ημέρα μας.
 
Αφιερωμένο σε όλους.
 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας