Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Η σχέση από απόσταση

Η σχέση από απόσταση

Όταν κάποιος ασυνείδητα επιλέγει συνεχώς ανθρώπους που μένουν σε μια άλλη πόλη/χώρα, είναι πιθανό να έχει φόβο δέσμευσης, γι' αυτό και προτιμά τη σχέση από απόσταση.
 
Υπάρχουν ασυνείδητοι λόγοι και αιτίες τις περισσότερες φορές.
 
Το να διαλέξουμε μια σχέση με απόσταση, εξασφαλίζει την ανεξαρτησία μας, τον ελεύθερο χρόνο με τους φίλους μας, τα χόμπι μας, και ίσως την μη αναφορά στο τι κάνουμε κάθε μέρα.
 
Δεν υπάρχει έλεγχος από τον άλλο μια που δεν βιώνεται η καθημερινότητα, παράλληλα έχουμε και πάντα νέα να πούμε αν θέλουμε, πάντα κατά την βούληση μας.

Ο φόβος της εγγύτητας, πολλές φορές είναι η κύρια αιτία ,μήπως η δικαιολογία του δεν γίνεται να είμαστε μαζί λόγω απόστασης, καλύπτει την ασυνείδητη ανάγκη για προστασία από την εγκατάλειψη και την προδοσία?

 Μήπως είναι ένας τρόπος ώστε να προστατευτεί από μια πιθανή απογοήτευση?’

 Άτομα που έχουν υποστεί σχέσεις με εγκατάλειψη, σχέσεις χωρίς εμπιστοσύνη ακόμα και σχέσεις με βία προτιμούν την ασπίδα ασφαλείας μέσα σε μια σχέση από μακριά.

 Στις σχέσεις από απόσταση υπάρχει μεγαλύτερη προσκόλληση.

Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα πρέπει να διαχωριστούμε  από αυτό το άτομο, ζούνε εντονότερα την κάθε στιγμή.
Τα πάντα είναι πιο έντονα επειδή τα άτομα που βρίσκονται σε τέτοιου είδους σχέση θέλουν να ζήσουν πολλά μαζί με τον άλλον σε λίγο χρόνο. 

Επίσης η εξιδανίκευση του συντρόφου, είναι μια  ανάγκη για το ότι συναντήσαμε τον τέλειο σύντροφο, μια που  η καθημερινότητα δεν φανερώνει τις διαφορές και τα στοιχεία του άλλου που δεν μας αρέσουν.
 
Υπάρχουν όμως και τα θετικά στοιχεία, το πάθος γίνεται πιο έντονο και η σεξουαλική ζωή στη σχέση.

Η προετοιμασία της συνάντησης ξαναβιώνεται όπως την πρώτη φορά, μαζί με τα  έντονα συναισθήματα .

Η αγωνία και η προσμονή πότε θα βρεθούμε κοντά, συσσωρεύει ενέργεια, πολλές φορές πολύ ζωτική!!

Η προετοιμασία των ταξιδιών ,δίνει διαλείμματα  απόλαυσης από την καθημερινότητα μας.
Ακόμα και ο στόχος για μία κατάσταση συγκατοίκησης και από τους δύο συντρόφους είναι ένα κίνητρο για μεγάλες  και ριζικές αλλαγές στην ζωή και των δύο.
 
Όλα τα παραπάνω μοιάζουν να είναι μια πρόκληση για τον ίδιο το Εαυτό μας. Η διαπραγμάτευση της εγγύτητας, και ο φόβος της αγάπης ,μπορεί να μεταμορφωθούν μέσα από μια τέτοια σχέση.
 
    
*Χριστίνη Παρασκευάκη
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας
Non-Directivite Intervenante
N.D.I. Μη παρεμβαίνουσα Κατευθυντικότητα στην Ψυχοθεραπεία
christinaparaskevaki@gmail.com
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας