Τρίτη 23 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Τι διαφοροποιεί τη συντροφική από την ερωτική σχέση;

Τι διαφοροποιεί τη συντροφική από την ερωτική σχέση;

Η σχέση των εραστών και των συντρόφων έχουν κοινό σημείο την σεξουαλική επαφή, την επιθυμία για σεξουαλική συνεύρεση και ικανοποίηση.
 
Εξάλλου, συντροφικότητα χωρίς ικανοποιητική σεξουαλική ζωή δεν νοείται, αφού το σεξ είναι το στοιχείο εκείνο που ξεχωρίζει την φιλική από την ερωτική σχέση.
 
Αυτό που όμως που διαχωρίζει και διαφοροποιεί περαιτέρω τους συντρόφους από τους εραστές, είναι οι έννοιες της ωριμότητας, της αυτονομίας, της οικειότητας, της επικοινωνίας αλλά και της κοινής διαχείρισης της ζωής μέσα στο πλαίσιο του ζευγαριού.
 
Ο άνδρας και η γυναίκα που προχωρούν από το στάδιο των εραστών στη φάση των συντρόφων, είναι πλέον ώριμοι να κατανοήσουν τη σημασία και την αξία που έχει για αυτούς η συνύπαρξη με έναν άνθρωπο που δεν καλύπτει απλά τις βιολογικές τους ανάγκες αλλά έχει το ρόλο εκείνου που μπορεί να ανταποκριθεί στις ψυχικές και συναισθηματικές του αναζητήσεις. 
 
Ο εραστής που γίνεται σύντροφος είναι πλέον ώριμος να διαχειριστεί τον εαυτό του και τα συναισθήματα του και μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο στο επίπεδο του «εγώ» αλλά και στο επίπεδο του «εμείς».
 
Πιο απλά, δεν αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως μονάδα που κινείται ανεξάρτητα, αλλά προσδοκά να προσφέρει, να δώσει και να πάρει, στα πλαίσια μιας σχέσης ενηλίκων.
 
*Μαρίνα Μόσχα, συνεργάτης δρ Θάνου Ασκητή, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας