Τρίτη 23 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

  Είναι εκπληκτικό όταν συνειδητοποιούμε την λειτουργία του Εαυτού μας.

  Είναι εκπληκτικό όταν συνειδητοποιούμε την λειτουργία του Εαυτού μας.

Πόσα διαφορετικά κομμάτια υπάρχουν μέσα μας και πως αυτά συμπεριφέροντε καθημερινά προς τον κόσμο. Οι αντιλήψεις μας, οι ιδέες μας, τα πιστέυω μας, οι επιθυμίες μας τα όνειρα μας, οι προσδοκίες μας.

Τα συστήματα που υπάρχουν εσωτερικά  μας ,σαν αόρατες δυνάμεις που σε κάθε ερέθισμα αντιδρούν διαφορετικά. Είναι τόση η σοφία που υπάρχει μας που κρατά ζωντανούς σε κάθε βίωμα  και σε πολλαπλές διαφορετικές συνθήκες επιβίωσης.
 
Πόσες  μορφές είναι αυτές που εμφανίζονται καθημερινά.

Μας απασχολούν πολλά θέματα και επιβιώνουμε μέσα σ αυτόν τον κόσμο, όλοι μας κι ας είναι διαφορετικές οι ματιές μας.
Αν κάνουμε μια αναδρομή σ αυτά που έχουμε ζήσει ο καθένας στον δικό του δρόμο, τα στάδια της εξέλιξης μας, τις σημαντικές στιγμές που νοιώσαμε. Θα εκπλαγούμε από την δύναμη που έχουμε μέσα μας.

Δεν έχει σημασία αν ήταν ευχάριστες ή γεμάτες πόνο, επιβιώσαμε και υπήρξαμε τόσο ζωντανοί ,ανά περίπτωση ,που οφείλουμε να αναγνωρίζουμε αυτήν την ικανότητα και την θεία λειτουργία μας.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Εαυτό μας που συνήθως το ξεχνάμε, μια μικρή καθημερινή αναγνώριση μέσα σε όλη αυτήν την βουή του κόσμου ,χτίζει την αγάπη προς εμάς.

 Διανύουμε μέρα με την μέρα ,και ζούμε με την προσοχή μας προς τα έξω, αντιμετωπίζουμε άπειρες συνθήκες ,στην οικογένεια, στην δουλειά στις σχέσεις, στις ασθένειες, στις απώλειες ,στα οικονομικά μας, που όλα αυτά μας γεμίζουνε με έννοιες.

Η κατανάλωση της ενέργειας μας, ξοδεύεται σε εξωτερικά γεγονότα ,ενώ η ανατροφοδότηση, δεν έρχεται  πάντα από τους άλλους. Δεν χρειάζεται ασυνείδητα να τρεφόμαστε από τους γύρω μας, ενώ υπάρχει αυτή η εσωτερική πηγή στον καθένα μας. Μόνο λίγο να σταθούμε και να μεταφερθούμε στον τόπο της πίστης και της αγάπης που ενυπάρχει.

Ανεξάρτητα την καταγωγή μας, την γλώσσα μας, το χρώμα μας ,τα θρησκευτικά πιστέυω μας .

Ποιες είναι εκείνες οι μικρές στιγμές που σταματάμε να γυρίσουμε το βλέμμα προς τα μέσα? Χρειάζεται πάντα να συμβεί κάτι αρνητικό για να σταθούμε? Χρειάζεται να προκύψει ένα γεγονός συνταρακτικό για να αναρωτηθούμε? Πόση είναι η Επίγνωση της λειτουργίας και της συμπεριφοράς μας ?

Η διαδρομή του καθενός μας στόχο έχει την εξέλιξη της συνείδησης, την αναγνώριση του Εαυτού μας μέσα από τις καθημερινές εμπειρίες μας, καθρεπτίζεται σε ότι συναντάμε, μέσα στο περιβάλλον, μέσα στους ανθρώπους ,στα ζώα στα φυτά, και σε όλες τις συνθήκες.

 Έχουμε την Ελευθερία τις κίνησης ,της Νόησης, και την ικανότητα να Επιλέγουμε. Είμαστε εφοδιασμένοι με αυτά τα δώρα, και κυρίως την αντίληψη να βαδίζουμε προς την αποδοχή και την Αγάπη.
Εαυτό προς Εαυτό!
 
*Χριστίνη Παρασκευάκη
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας
Non-Directivite Intervenante
N.D.I. Μη παρεμβαίνουσα Κατευθυντικότητα στην Ψυχοθεραπεία
christinaparaskevaki@gmail.com 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας