Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Δεν είναι πασαρέλα - Η παραλία ανήκει σε όλους…

Δεν είναι πασαρέλα - Η παραλία ανήκει σε όλους…

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θυσιάζουν την δροσιά και το φυσικό αεράκι της θάλασσας, μαζί με τις ομορφιές του νησιού μας , επειδή επικρατεί η πεποίθηση πως στην παραλία παρελαύνουν μόνο οι κορμάρες , γιατί  ντρέπονται για το σώμα τους , αρνούνται να βάλλουν το μαγιό τους , φοβούμενοι τα «αδιάκριτα» βλέμματα των διπλανών.
 
Το μπλαζέ ύφος της δίμετρης καλλονής και του φουσκωμένου με τους γυαλιστούς κοιλιακούς  άντρα  κατακεραυνώνουν την όμορφη γυναίκα με τα κιλάκια και τα μπουτάκια καθώς και τον ευγενικό άντρα με την κοιλίτσα.

Προβληματίζομαι και αναρωτιέμαι τελικά ποιος ορίζει το τέλειο σώμα, το κορμί πρότυπο και το ανεκτό.

Στο κάτω κάτω καταλήγω, πως το σώμα του καθενός, μπορεί στην τελική να αντιπροσωπεύει και μια πτυχή του χαρακτήρα του, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι «τα σώματα φτιάχνονται».. με τους χαρακτήρες να δούμε ποιος μας σώζει!

Η παραλία δεν είναι ο χώρος που κάθεσαι με το φραπέ στο χέρι και αξιολογείς όσους με χάρη και με ενδυματολογικές επιλογές τύπου πασαρέλας περνούν από μπροστά ή δίπλα σου.
 
Παραλία δεν είναι ο χώρος όπου δοκιμάζεις την ανθεκτικότητα του τακουνιού σου σε «επικίνδυνες  αποστολές» και δεν είναι σίγουρα το μέρος όπου θα αξιολογήσεις την αδιάβροχη πούδρα και το χτένισμα σου…. σοβαρά αφού θα βρέξεις τα μαλλιά γιατί το κάνεις αυτό;
 
Στην παραλία δεν είναι η θέση σου να κακιώνεις και να χρεώνεις όλα όσα βλέπεις.

Η παραλία δεν είναι αυτό που εσύ  για να πας εκεί ,πέρασες πρώτα καμιά 200αριά ώρες στο γυμναστήριο για να είσαι σίγουρος πως φαίνεται από μακριά η αυτοπεποίθησή σου.

Απογοητεύτηκες;

Πάρε βαθιές ανάσες , βάλε το χαμόγελό σου και άνοιξε διάπλατα τα μάτια σου…

Επέλεξε το μαγιό σου και κοίταξε στον καθρέφτη σου. Μην βλέπεις το κάθε μέλος του σώματος σου ξεχωριστά, κοίταξέ το ως σύνολο… χαμογέλασε στον εαυτό σου και θυμήσου πως τίποτα και κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει από το αυθεντικό.
 
 
 
Το τέλειο είναι κάτι υποκειμενικό και το σώμα μας αξίζει το σεβασμό μας! Οι υπόλοιποι ας κάνουν μια βουτιά να πνίξουν στο κύμα το κόμπλεξ ή την κακία τους.

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί κατά πόσον αυτό που σκέφτεσαι για σένα δεν είναι απαραίτητα και το αληθινό; Αν  ρωτήσεις 5 άτομα που σε γνωρίζουν για να σου πουν ποιο θεωρούν ότι είαναι το δυνατό σου σημείο θα εκπλαγείς.

Και το τρίτο σημείο, σταμάτα να είσαι κολλημένος στα social media

Τα social media είναι το μέρος που θα βρεις τα πιο καλοσχηματισμένα οπίσθια, τους πιο καλογυμνασμένους κοιλιακούς, τα πιο μακριά πόδια και γενικά όλα αυτά που δεν έχεις. Αρχικά, σκέψου.

Κάθε μία τέτοια φωτογραφία που βλέπεις και ζηλεύεις μπορεί να χρειάστηκε 20 προσπάθειες, σωστό φωτισμό, σφίξιμο, κατάλληλες γωνίες κλπ.

Εννιά στις δέκα φορές οι πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική γιατί οι πλήστοι πληρώνονται για να κάνουν αυτή την δουλειά.
 

Και αφού λοιπόν κάναμε το brain storming μας καταλήγουμε στο ότι το σώμα του καθενός ανήκει στον ίδιο και αν δεν το αγαπήσει όπως είναι τότε ποιος άλλος θα έρθει για να αγαπήσει περισσότερο! Η συμφιλίωση με τον εαυτό μας  θέλει δουλειά και ξεκινάμε από το φετινό καλοκαίρι.

Η παραλία είναι το μέρος όπου θα απολαύσεις τις ομορφιές της Κύπρου μας τα όμορφα νερά και το δροσερό αεράκι, είναι το μέρος όπου θα χαλαρώσεις, θα τα βρεις με τον εαυτό σου ή θα διασκεδάσεις με παιχνίδια στην άμμο και πειράγματα στο κύμα, είναι το μέρος όπου πας γιατί εσύ το θες όχι γιατί πρέπει ή επειδή είναι στην μόδα.
 

Κάνε στην άκρη την τάση για επειδιοξιομανεία και θυμήσου πω η ευτυχία βρίσκεται κρυμμένη στις στιγμές.. στο πλατσούρισμα στο κύμα, στον ύπνο κάτω από μια ομπρέλα, στο να νοιώσεις επιτέλους απελευθερωμένος από αυτά που σε κρατάνε όμηρο από τα όμορφα, τα απλά, τα βασικά.

Κάπου διάβαζα πως το «πραγματικό σωσίβιο δεν βρίσκεται γύρω από την κοιλία σου αλλά γύρω σου» … βάλε το μαγιό σου και κατέβα με τον αέρα  του αγνού, αυθόρμητου, αληθινού ανθρώπου στην πιο πολυσύχναστη παραλία και άσε τους άλλους να οικειοποιούνται τις ομορφιές της Κύπρου παρελαύνοντας ωσάν να πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός της χρονιάς.
 
 
Καλά μπάνια σε όλους, 
με αγάπη Έλενα Μιχαήλ
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας