Κυριακή 17 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

"Η ζωή είναι επιλογή και είναι στα χέρια σου!" (video)

"Η ζωή είναι επιλογή και είναι στα χέρια σου!" (video)

Ο Δρ Λέο Μπουσκάλια (Leo F. Buscaglia) γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου του 1924 και ήταν Ιταλικής καταγωγής. Για πολλά χρόνια υπήρξε καθηγητής Ειδικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Μάλιστα, μετά τη συνταξιοδότησή του, το Πανεπιστήμιο του απέδωσε τον τίτλο “Professor at Large”, ένας τιμητικός τίτλος που μπορεί να κατέχει μόνο ένα άτομο την ίδια χρονική περίοδο.

Δίδαξε, επίσης σε διάφορα σεμινάρια, έδωσε διαλέξεις και παρουσίασε τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα την δυναμική της αγάπη.

Τον συνόδευε η φήμη του καλού ομιλητή και διδασκάλου, ενώ οι διαλέξεις του ακούγονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Ο Λέο Μπουσκάλια έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 12 Ιουνίου του 1998, από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 74 ετών, αφήνοντας πίσω του σημαντικό συγγραφικό έργο.

Οι πωλήσεις των 15 βιβλίων του άγγιξαν τα 10 εκατ. αντίτυπα, ενώ παραμένει ένας από τους ελάχιστους συγγραφείς που είχε ταυτόχρονα πέντε βιβλία στη λίστα των best seller των ΗΠΑ!

Πρόκειται για τον άνθρωπο που εξύμνησε την αγάπη, το σεβασμό, τις ανθρώπινες σχέσεις και την δύναμη της αλλαγής.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Λέο Μπουσκάλια «Να ζεις, ν’ αγαπάς και να μαθαίνεις»:

"Πώς αντέχεις να πεθάνεις χωρίς να γίνεις όλα όσα είσαι; Αυτό θα το πετύχεις, αν αποφασίσεις να το κάνεις. Είναι τόσο εύκολο. Έτσι γίνονται οι αλλαγές και η αλλαγή είναι πάντα δυνατή.

Δεν αντέχω ν’ ακούω κουβέντες όπως «το γέρικο σκυλί δεν μαθαίνει καινούργιο κόλπα». Έχω διδάξει πολλά καινούργια κόλπα σε γέρικα σκυλιά.

Μπορείς όμως να διαλέξεις. Η ζωή είναι επιλογή και είναι στα χέρια σου.

Μπορείς να την ζήσεις χαρούμενα ή να την ζήσεις θλιβερά.

Μπορείς να είσαι επιπόλαιος.

Μπορεί να είσαι πολύ σοβαρός.

Ανάλαβε όμως ολόκληρη την ευθύνη για την επιλογή που κάνεις. Αν πλήττεις, αν φοβάσαι, αν δεν σ’ αρέσει το σκηνικό σου, άνοιξε την πόρτα και φύγε! Ποιος είπε, ότι πρέπει να μείνεις εδώ;

Όσο η καρδιά και το μυαλό σου δουλεύουν και το ηθικό είναι ακμαίο, μπορείς να μπεις σε όποιο σκηνικό θελήσεις. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου. Να δημιουργήσεις ένα νέο. Από αύριο κιόλας τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Κάνε τα διαφορετικά, γιατί μόνο η πράξη αλλάζει.

Οι κουβέντες είναι καλές μόνο στην αρχή. Η συνειδητοποίηση είναι μόνο η μισή λύση.

Τα υπόλοιπα είναι πράξη…"

 

 

* Δρ Θάνος Ασκητής 
ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77
 

 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας