Πέμπτη 3 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Μετά τον δικηγόρο, απαντούν οι ειδικοί...Μαγιό, γυναίκες και παραλία!

Μετά τον δικηγόρο, απαντούν οι ειδικοί...Μαγιό, γυναίκες και παραλία!

Ένα σχόλιο ενός δικηγόρου ήταν η αφορμή για να ξεσηκωθούν οι απανταχού γυναίκες του Ελλαδικού και κυπριακού χώρου, με απαντήσεις, πέντε χιλιάδες μηνύματα, μια επικείμενη αγωγή, ένας πίνακας του Ρούμπενς, αμέτρητες διαδικτυακές μάχες, ατελείωτα τηλεοπτικά μαλλιοτραβήγματα...
 
 
Το θέμα χρήζει της γνώμης των ειδικών! Κάπως έτσι τέθηκε υπό την έμπειρη ματιά του Θάνου Ασκητή
 
«Αρχικά θέλω να πω ότι αυτός που κάνει μια κριτική μέσα από το Facebook, κάνει μια προσωπική κριτική και εμείς δεν θα σταθούμε στην κριτική αλλά στην αυτοκριτική. Γι’ αυτό και εν προκειμένω το μεγάλο κεφάλαιο είναι η αυτοδιάθεση της σωματικής εικόνας μας με ενσυναίσθηση και οριοθέτηση σε σχέση με την ηλικία μας, με τα φυσικά μας προσόντα και τη σωματική μας κατανομή».

Και ο κ. Ασκητής συνεχίζει: «Η γυναίκα που φοράει brazilian στην παραλία χωρίς να έχει τα προσόντα δεν είναι απαραιτήτως μια γυναίκα που τα έχει βρει με τον εαυτό της, όσο κι αν επιμένει πάνω σ’ αυτό. Μπορεί να είναι και μια γυναίκα που έχει ελαφρότητα του είναι. 
 
Η γυναίκα πρέπει να ξέρει τι της πάει. Ο ναρκισσισμός είναι φυσιολογικός σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να αρέσουν και να προκαλούν την προσοχή και το ενδιαφέρον των άλλων.
 
Αυτή είναι η ανθρώπινη ανάγκη. Από κει και μετά, όμως, το πώς εσύ υποκειμενικά αξιολογείς τον εαυτό σου και την εικόνα σου είναι θέμα ψυχισμού.
 
Παράδειγμα, οι γυναίκες που έχουν μανία να προκαλούν έντονα τη σεξουαλικότητά τους με αποτέλεσμα να εκτίθενται και να πέφτουν θύματα βοράς και κριτικής.
 
Μια γυναίκα που αισθητικά δεν της ταιριάζει κάτι και πιστεύει ότι της ταιριάζει και το φοράει δεν έχει ενσυναίσθηση της αισθητικής αντίληψης, και αυτή η γυναίκα ενδεχομένως μπορεί να έχει προβλήματα.
 
Εχει μια αντιδραστικότητα γιατί η φύση δυστυχώς δεν πριμοδοτεί όλες τις γυναίκες με αισθητική, ομορφιά και πρόκληση.
 
Μια τέτοια γυναίκα το brazilian θα το φορέσει από αντίδραση προκειμένου να μην αισθάνεται μειονεκτικά απέναντι σε μια γυναίκα που έχει τα προσόντα να το φορέσει. Θα το βάλει για να υπερβεί τον εαυτό της, για να πειστεί ότι “κι εγώ έχω το δικαίωμα να το φορέσω”. 

Εγώ προσωπικά βλέπω άνδρες με κοιλιές να φορούν στενά παντελόνια και είναι σαν κουμπαράδες. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν ότι γελοιοποιούνται, ότι μπαίνουν σε μια αισθητική αντίληψη η οποία αποτελεί παρωδία.
 
Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι γελοιοποιούνται; Διότι έχουν μια αντιδραστική συμπεριφορά ότι “κι εγώ αρέσω, ανεξάρτητα από το σώμα και την εικόνα μου, και φοράω κάτι που είναι της μόδας διότι δεν μπορώ να απέχω από αυτό. Δεν μπορώ να ακυρώσω τον εαυτό μου.
 
" Ο καθένας μπορεί να φορέσει ό,τι θέλει. Εγώ μπορώ αύριο το πρωί να φορέσω ένα παντελόνι που να προβάλλεται το πέος μου.
 
Εχω το δικαίωμα! Αν όμως έχω ενσυναίσθηση και μου πούνε δέκα φίλοι “ρε Θάνο, είσαι μια καρικατούρα μ’ αυτό που φόρεσες, είσαι μια γελοιογραφία” κι εγώ εξακολουθώ να το φορώ, θα πει ότι εκείνη τη στιγμή προβάλλω μια αρνητική ψυχολογία, αντιδρώ μέσα στο αίσθημα της δικαιοσύνης μου ότι μπορώ κι εγώ να βάλω αυτό το παντελόνι, όπως ένας που κάνει 10 ώρες γυμναστική την ημέρα.
 
Είδα προχθές μια γυναίκα 55-60 χρονών με ένα μίνι με πόδια και γόνατα ζαρωμένα. Γιατί φόραγε το μίνι; Γιατί είχε μέσα της την άρνηση του γήρατος, τον φόβο ότι δεν μπορεί να διαφέρει από τις άλλες, τον πανικό του αποκλεισμού από ρούχα που φοράνε ωραίες γυναίκες με ωραία σωματικά προσόντα.

Αυτή τη γυναίκα δεν μπορείς ούτε να τη μειώσεις, ούτε να την εξευτελίσεις, αλλά, εάν έχει ενσυναίσθηση της ομάδας, αν οι φίλοι της και οι άνθρωποί της τής πουν ότι “αυτό δεν σου πάει”, θα το καταλάβει και θα το διορθώσει. Αν επιμείνει με τη δικαιολογία ότι ο άλλος τη ζηλεύει, τότε έχει μια αντιδραστικότητα που μπορεί να κρύβει θυμό, μειονεξία, απελπισία και φόβο»

Κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλει τον τρόπο που ντυνόμαστε ή γδυνόμαστε στις παραλίες.
 
Δεν είναι κακό να έχεις κυτταρίτιδα, έχει και η Ζιζέλ. Δεν είναι κακό να έχεις περιττά κιλά, έχει το 90% των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Δεν είναι κακό να έχεις περάσει τα 40, τα 50, τα 60 και να θέλεις να νιώθεις όμορφη και σέξι.
 
Η μόδα έχει προνοήσει για όλους μας και το να είμαστε ευπρεπείς και πραγματικά ωραίοι εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Εμείς χτίζουμε ή καταστρέφουμε την εικόνα μας και καλό είναι να σεβόμαστε ενίοτε και τους άλλους, όπως τους μεγαλύτερους ανθρώπους και τα μικρά παιδιά."
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας