Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Γιατί μισούμε τη δουλειά μας μετά τα 35 μας

Γιατί μισούμε τη δουλειά μας μετά τα 35 μας

Μπορεί στην αρχή της καριέρας μας όλα να φαίνονται ρόδινα, όμως, ύστερα από λίγο αρχίζουμε να νιώθουμε δυστυχισμένοι. Πότε συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με έρευνα της Robert Half U.K. σε πάνω από 2.000 Βρετανούς εργαζόμενους, στα 35 μας.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους έξι Βρετανούς άνω των 35 ετών είναι δυστυχισμένος. Αντίθετα, το αντίστοιχο ποσοστό για τους κάτω των 35 ετών ήταν το μισό.

Επίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων άνω των 55 ετών δηλώνει ότι δεν νιώθει να εκτιμάται στη δουλειά του, ενώ το 16% δηλώνει ότι δεν έχει φίλους στη δουλειά.

Οι λόγοι πίσω από τη… δυστυχία είναι πολλοί: Το στρες που συνοδεύει τις υψηλόβαθμες θέσεις ή η απογοήτευση όταν κάποιος δεν έχει καταφέρει να ανέβει αρκετά.

«Έρχεται μια στιγμή που δεν έχεις καταφέρει να γίνεις πετυχημένος ή η δουλειά σε έχει κουράσει ή απλά έχεις συνειδητοποιήσει ότι η οικογένεια είναι πιο σημαντική. Κι έτσι αναρωτιέσαι, γιατί το κάνω αυτό;» εξηγεί η Κάρι Κούπερ, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας