Δευτέρα 25 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Η Τεχνολογία Σκοτώνει τον Έρωτα; Όσοι Γεννήθηκαν μετά το 1995 Εκφράζουν Μικρότερο Ενδιαφέρον για τις Ερωτικές Σχέσεις

Η Τεχνολογία Σκοτώνει τον Έρωτα; Όσοι Γεννήθηκαν μετά το 1995 Εκφράζουν Μικρότερο Ενδιαφέρον για τις Ερωτικές Σχέσεις

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που διεξήχθη από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και την καθηγήτρια JeanTwenge, η «νέα γενιά», και πιο συγκεκριμένα όλοι όσοι γεννήθηκαν μετά το 1995, εκφράζουν μικρότερο ενδιαφέρον για τη σεξουαλική τους ζωή λόγωτης ραγδαίας ανόδου της τεχνολογίας.

Τα ευρήματα της εν λόγω μελέτης και αρκετά ακόμη, παρουσιάζονται σε ένα βιβλίο, που φέρει τον τίτλο «iGen».

Το σύγγραμμα αυτό,αναφέρεταιστα ευρύτεραψυχολογικά χαρακτηριστικά των παιδιών της σύγχρονης εποχής και τονίζει ότι λόγω της υπερβολικής τους προσκόλλησης στην τεχνολογία, μαθαίνουν να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με λιγότερο επαναστατικό και περισσότερο υποτακτικό χαρακτήρα, που στην ουσία τα κάνει δυστυχισμένα και τακαθιστά εντελώς απροετοίμαστα για την ενηλικίωση.

Το βιβλίο συγκεντρώνει ερευνητικό υλικό από 11.000.000 εκατομμύρια νέους και περιλαμβάνει αρκετές εις βάθος συνεντεύξεις.

Ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων ήταν ότι η κοινωνική εξωστρέφεια και η σεξουαλική ενεργητικότητα των σημερινών νέων έχει μειωθεί αισθητά σε σύγκριση με όσους ανήκουν στη γενιά «Χ» και τους «BabyBoomers».

Η συγγραφέας της μελέτηςJeanTwenge, έσπευσε να εξηγήσει μέσα από προσωπική συνέντευξη: 

«Οι νέοι σήμερα σπαταλούν πάρα πολύ χρόνο δίπλα στις έξυπνες συσκευές τους, με αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα να απομακρύνονται όλο και πιο πολύ από την αλληλεπίδραση με τα οικεία τους πρόσωπα στον πραγματικό κόσμο».

Πηγή: www.dailymail.co.uk 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας