Κυριακή 12 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

'Γιατί με μισείς; Είναι το χρώμα του δέρματός μου; ": Αφροαμερικανός «αφοπλίσε»γνωστό νεοναζί(video)

Γιατί με μισείς; Είναι το χρώμα του δέρματός μου; ": Αφροαμερικανός «αφοπλίσε»γνωστό νεοναζί(video)

Ο γνωστός αμερικανός νεοναζί Ρίτσαρντ Σπένσερ, βρέθηκε αντιμέτωπος με κάτι πρωτόγνωρο έξω από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, που είχε μεταβεί προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία.

Το πανεπιστήμιο είχε δηλώσει ότι δεν ήθελε να επιτρέψει την ομιλία του «αχρείου» Σπένσερ αλλά ο νόμος το υποχρέωνε.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια ομιλίας του Σπένσερ στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια είχαν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 32χρονη αντιφασίστρια Χέδερ Χέγερ.

Ο Σπένσερ που φορούσε μία μπλούζα με στάμπα μία σβάστικα, όταν κατά την είσοδο του στο πανεπιστήμιο, περικυκλώθηκε από ένα πλήθος διαδηλωτών που τον αποδοκίμαζαν και τον χτύπησαν μέχρι που ο αφροαμερικανός Ααρών Αλεξ Κοντέρνι στάθηκε μπροστά του, του φώναξε «γιατί δεν σου αρέσω, σκύλε;» και… τον πήρε αγκαλιά!

«Θα μπορούσα να τον χτυπήσω, θα μπορούσαστους να τον βλάψω … αλλά κάτι μέσα μου είπε…Ξέρεις τι; Απλά χρειάζεται αγάπη», είπε ο Κοντέρνι μιλώντας στη New York Daily News.

«Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Μια αγκαλιά μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον κόσμο. Είναι πραγματικά τόσο απλό», πρόσθεσε.

«Έμαθα τι είδους άνθρωπος είναι και αυτό με ενθάρρυνε ως Αφροαμερικανό να βγω και να διαδηλώσω», είπε ο Κοντέρνι.

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με κάποιον που μισεί τα άντερά μου και ήθελα να μάθω το γιατί. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, τον ρώτησα:

«Γιατί με μισείς; Είναι το χρώμα του δέρματός μου; Η ιστορία μου; Τα ράστα μου»,πρόσθεσε στη συνέντευξή του στην Daily News ο αφροαμερικανός.

Ο νεοναζί δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα του Κοντέρνι και τότε ο δεύτερος προσπάθησε να τον πάρει αγκαλιά.

Τα κατάφερε με την τρίτη προσπάθεια και τον ξαναρώτησε: «Γιατί με μισείς;». Ο ναζί τότε τον κοίταξε και του απάντησε: «Δεν ξέρω».

«Αυτή νομίζω ήταν η ειλικρινής του απάντηση. Δεν ξέρει πραγματικά», είπε ο Κοντέρνι.

Όταν ο Σπένσερ απομακρύνθηκε από την αστυνομία, έβγαλε μια φωτογραφία με φίλο του Κοντέρνι.

«Πιστεύω ειλικρινά ότι ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Να βγάλει φωτογραφία με άντρα που μισούσε όταν ξύπνησε το πρωί», είπε κλείνοντας ο Κοντέρνι.

H σκηνή κάνει το γύρο του διαδικτύου και δημοσιεύεται σε όλα τα ειδησεογραφικά μέσα του εξωτερικού

Ο «Άρειος», ο «υπέρμαχος της λευκής ανωτερότητας» τα έχασε. Μπλόκαρε ο εγκέφαλος του. Αλλιώς του τα είχαν πει. Δεν περίμενε τέτοια αντίδραση. Διστακτικά χαμογέλασε και μάλιστα ανταπέδωσε και εκείνος την αγκαλιά.

Η δύναμη της αγάπης τελικά μπορεί να κάνει και τον πιο σκληροτράχηλο και απόλυτο άνθωρπο να λυγίσει

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας