Παρασκευή 27 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Αυτές οι γυάλινες καμπίνες στη Σουηδία μπορούν να μειώσουν το στρες κατά 70%!

Αυτές οι γυάλινες καμπίνες στη Σουηδία μπορούν να μειώσουν το στρες κατά 70%!

Μια σειρά γυάλινων καμπινών στο Dalsland της Σουηδίας αποδεικνύεται ότι μπορεί να μειώσει το στρες κατά 70% -σύμφωνα με μια νέα έρευνα- και τώρα μπορείτε κι εσείς να κάνετε κράτηση για τις διακοπές σας.

Πριν από ένα μήνα το Visit Sweden και το Συμβούλιο Τουρισμού της Δυτικής Σουηδίας συνεργάστηκαν με ερευνητές από το Karolinska Institutet της Στοκχόλμης για να διεξάγουν μια μελέτη περίπτωσης για το πώς το allemansrätten, δηλαδή η ελευθερία περιπλάνησης, μπορεί να βελτιώσει την ψυχική και σωματική ευεξία.

Προσκάλεσαν πέντε συμμετέχοντες με πολύ στρεσογόνες εργασίες- συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, μιας δημοσιογράφου, ενός οδηγού ταξί και ενός παρουσιαστή ειδήσεων- από το Παρίσι, το Λονδίνο, το Μόναχο και τη Νέα Υόρκη, να μείνουν σε καμπίνες χωρίς παροχή οποιουδήποτε τύπου ενέργειας και χωρίς ίντερνετ.

Οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντικές βελτιώσεις στα επίπεδα του στρες μετά από 72 ώρες διαμονής σε αυτές τις διαφανείς καμπίνες, που βρίσκονται δίπλα σε μια λίμνη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της συστολικής πίεσης, των επιπέδων άγχους και των καρδιακών παλμών.

 

«Σε μια κλίμακα για το στρες των 10 βαθμών, τα επίπεδά του στους συμμετέχοντες μειώθηκαν από το 5.3 στο 1.7, που αντιστοιχεί σε μια μείωση σχεδόν κατά 70%», αναφέρει ο Walter Osika, ερευνητής και Υπεύθυνος καθηγητής στο Karolinska Institutet.

Οι συμμετέχοντες επίσης ανέφεραν βελτίωσης των δεξιοτήτων δημιουργικότητας και της ευεξίας.

Η εκπαιδευόμενη αρχιτέκτονας Jeanna Berger σχεδίασε αυτές τις γυάλινες καμπίνες στο νησί του Henriksholm, οι οποίες διαθέτουν πανοραμική θέα της λίμνης και του δάσους και είναι επιπλωμένα μόνο με ένα κρεβάτι και μια λάμπα. Όσοι κάνουν πια την κράτησή τους μπορούν, αν το θελήσουν, να έχουν πρόσβαση σε σάουνα, σε εξοπλισμό ψαρέματος και σε βάρκες, όπως επίσης και σε ένα εστιατόριο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας