Τετάρτη 24 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Το δώρο της ψυχοθεραπείας - Θάνος Ασκητής (video)

Το δώρο της ψυχοθεραπείας - Θάνος Ασκητής (video)

Θεραπευτής και θεραπευόμενος: Δυο συνταξιδιώτες στο θεραπευτικό ταξίδι. Σε ένα ταξίδι που ξεκινάμε μαζί, επικεντρωμένο στην επίγνωση και στο «Εδώ και Τώρα», σε μία προσπάθεια να φύγουμε από τις εσωτερικές και προβληματικές σκιές μας.

Προορισμός; Η εξέλιξη μέσα από την αποδοχή, την απομάκρυνση των εμποδίων, την ανάπτυξη, την ελευθερία έκφρασης και ανάληψης της προσωπικής ευθύνης. Η μεταφορά και δοκιμή – πειραματισμός – της εσωτερικής αυτής αλλαγής, από το ασφαλές θεραπευτικό περιβάλλον, στη καθημερινότητά μας…

Ακόμα και μετά από χρόνια, μπορούμε και πάλι να ανατρέξουμε στη μνήμη μας σε διάφορες τοποθεσίες και σταθμούς του ταξιδιού μας, μέσα από τη φαντασία μας. Να θυμηθούμε τη διαδρομή, κάποια από τα μονοπάτια ή τα δρομάκια που ακολουθήσαμε, άλλα πιο βατά και άλλα πιο κακοτράχαλα, να μυρίσουμε ξανά φαντασιωσικά χαρακτηριστικές γλυκόπικρες μυρωδιές, να φέρουμε στη θύμηση δύσκολες και κρύες μοναχικές και άλλες πιο ανέμελες, πολύχρωμες και γεμάτες ζεστασιά στιγμές...

Ποιος θεραπευτής δεν θα συμφωνήσει με τον Irvin Yalom: «Η ψυχοθεραπεία δεν είναι υποκατάστατο της ζωής, αλλά μια γενική πρόβα για τη ζωή!»

Μέσα από μια ταινία μικρού μήκους από μια ομάδα καλλιτεχνών του Sheridan College, περιγράφεται η θεραπευτική εξερεύνηση και λειτουργία του μυαλού ενός ψυχιάτρου, ξεναγώντας μας στη ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας