Παρασκευή 20 Σεπ, 2019 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

  Άνδρες, ποτέ το κινητό στην μπροστινή τσέπη

  Άνδρες, ποτέ το κινητό στην μπροστινή τσέπη

Πολλές μελέτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όσο αφορά στην τοποθέτηση του κινητού στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, στην Αυστραλία, μελέτησαν είκοσι επτά έρευνες σχετικά με την επίπτωση της λεγόμενης μη-ιονίζουσας ακτινοβολίας στον οργανισμό. Και είδαν ότι οι είκοσι μία από αυτές απέδειξαν την άμεση σχέση ανάμεσα στην ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου και στο σπέρμα.

Επιπλέον, εξέτασαν στο εργαστήριο 1.492 δείγματα σπέρματος από δέκα μελέτες. Όπως διαπιστώθηκε, η έκθεση στα κινητά τηλέφωνα συνδέεται με 8% μείωση στην κινητικότητα του σπέρματος και 9% μείωση στη βιωσιμότητα του σπέρματος. Σχετικά με την ποσότητα των σπερματοζωαρίων, τα ευρήματα ήταν διφορούμενα.

Πάντως το γεγονός ότι το 14% των κατοίκων του πλανήτη δυσκολεύεται να συλλάβει - με τους άνδρες να έχουν πρόβλημα υπογονιμότητας σε ποσοστό 40% - έκανε τους επιστήμονες να επαναλάβουν ότι μια τόσο μικρή λεπτομέρεια, κάτι τόσο απλό, όπως το να βάζει κάποιος το κινητό στις μπροστινές τσέπες του παντελονιού, μπορεί να είναι επιβαρυντικός παράγοντας.

Ο Dr Joel Moskowitz, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Berkeley, εξήγησε, μιλώντας στη Daily Mail Online ότι οι άνδρες δεν πρέπει να αποθηκεύουν τα κινητά τους κοντά στα γεννητικά τους όργανα, γιατί η αθροιστική ακτινοβολία καταστρέφει το σπέρμα.

Το 2011 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αξιολόγησε την ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα ως πιθανό 2B καρκινογόνο. Ήταν η πρώτη μεγάλη αναγνώριση ότι τα κινητά τηλέφωνα  έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στον οργανισμό.

Ανάλογη επιβλαβή επίδραση στο σπέρμα έχει και το τάμπλετ ή το λάπτοπ, τοποθετημένα επάνω στα πόδια ή στην κοιλιά των χρηστών.

* πηγή Daily Mail Online
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας