Τρίτη 16 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Σεξουαλική προσδοκία

Σεξουαλική προσδοκία

Η σεξουαλική προσδοκία αναφέρεται στην αναζήτηση της ευχαρίστησης, της ηδονής. Με τον τρόπο αυτό, ο άνδρας και η γυναίκα ικανοποιούν όχι μόνο τις σωματικές και συναισθηματικές τους ανάγκες αλλά και την επιθυμία τους για τεκνοποίηση.
 
Η σεξουαλική προσδοκία είναι ένας όρος που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιμένει να βρει και ψάχνει ο ένας ερωτικός σύντροφος στον άλλο, τα οποία διεγείρουν τον καθένα.
 
Χαρακτηριστικά όπως η εξωτερική εμφάνιση, π.χ. το πρόσωπο και οι σωματικές αναλογίες, η συμπεριφορά, π.χ. ο τρόπος ομιλίας και οι κινήσεις του σώματος. Όλα τα στοιχεία αυτά δημιουργούν την έλξη μεταξύ των ερωτικών συντρόφων και τους φέρνουν πιο κοντά στη σεξουαλική επαφή.
 
Επιπλέον, η σεξουαλική προσδοκία ενός ατόμου φαίνεται να επηρεάζεται και από τα πρότυπα που προβάλλονται στην εκάστοτε κοινωνία, από το τι είναι αποδεκτό και τι όχι.
 
Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου κυρίως τα περιοδικά και η τηλεόραση «προωθούν» την εικόνα του «τέλειου» άνδρα και της «ιδανικής» γυναίκας.
 
Πράγματι, στις ημέρες μας ο σύγχρονος άνδρας και η σύγχρονη γυναίκα βομβαρδίζονται από αμέτρητα μηνύματα και πληροφορίες για το πώς πρέπει να είναι η εξωτερική τους εμφάνιση, το ντύσιμο, ο τρόπος διασκέδασης ακόμη και πώς πρέπει να είναι οι σεξουαλικές τους επαφές.
 
Βέβαια, το ερώτημα που φαίνεται να προκύπτει από τα παραπάνω είναι «μήπως ο σημερινός άνδρας και γυναίκα απομακρύνονται από βασικές έννοιες της σεξουαλικής προσδοκίας όπως η συναισθηματική σταθερότητα και ασφάλεια που οδηγούν στη σεξουαλική ολοκλήρωση;»…

 
*Δρ Θάνος Ασκητής ,ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας