Παρασκευή 22 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Sexting! Η νέα τάση

Sexting! Η νέα τάση

Oλο και περισσότεροι έχουν αντικαταστήσει το φλερτ στο μπαράκι ή στα cafe με τους σύγχρονους, αλλά απρόσωπους νέους τρόπους ερωτικής προσέγγισης
 
Sexting: ένας νέος όρος, μια νέα τάση, μια νέα λέξη που βγαίνει από δύο συνθετικά, το «sex» και το «texting».
 
Το σύγχρονο φαινόμενο του sexting επιτρέπει την αποστολή και λήψη μηνυμάτων και φωτογραφιών με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 
Για παράδειγμα, μια γυναίκα μπορεί να στείλει γυμνές φωτογραφίες της στον άνδρα που την ενδιαφέρει σεξουαλικά, όπως αντίστοιχα και εκείνος μπορεί να της στείλει τα δικά του σεξουαλικά μηνύματα. 

Πρόκειται για μια δραστηριότητα που έχει γίνει πολύ γνωστή και στα δύο φύλα μέσω των «έξυπνων» κινητών τελευταίας τεχνολογίας (smartphones) και της ψηφιακής επικοινωνίας γενικότερα.
 
Φαίνεται ότι η νέα αυτή μόδα αποτελεί τον σύγχρονο τρόπο έκφρασης της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, καθώς όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που αντικαθιστούν το φλερτ στο μπαράκι ή στα cafe με τους σύγχρονους, αλλά απρόσωπους τρόπους προσέγγισης των ανθρώπων.
 
Μπορεί να βοηθήσει μια σχέση;

Καθώς το sexting μπορεί να λειτουργήσει ως μορφή προκαταρκτικών παιχνιδιών ή πιο τολμηρού φλερτ από απόσταση, μπορεί να βάλει το ζευγάρι στο παιχνίδι της προσμονής του ενός για τον άλλον.
 
Θα λέγαμε λοιπόν ότι, ναι, μπορεί να βοηθήσει μια σχέση που έχει αρχίσει να βαλτώνει, καθώς ο ένας χάνει το ενδιαφέρον του για τον άλλον.
 
Επίσης, σε περιπτώσεις όπου η ντροπή φωλιάζει στο ζευγάρι, αποτρέποντας τους δύο συντρόφους να εκφραστούν σεξουαλικά μέσω του ερωτικού λόγου, το sexting μπορεί να  τους βοηθήσει να βρουν ξανά τη διάθεση να φλερτάρουν πιο τολμηρά και να ανάψει ξανά τη σεξουαλική φλόγα ανάμεσά τους, αναζητώντας κάτι… διαφορετικό και καινούριο.
 
Μπορεί λοιπόν το ζευγάρι να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία και να την κάνει να λειτουργήσει υπέρ του. 
 
Ακόμη, ας μην ξεχνάμε τα ζευγάρια που διατηρούν σχέση από απόσταση. Και εδώ μπορεί το sexting να ενισχύσει τη σεξουαλική ζωή, να βάλει το αλατοπίπερο που λείπει λόγω των χιλιομέτρων που μπαίνουν ανάμεσά τους.
 
Πρόσφατα διερευνήθηκε κατά πόσο το sexting μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ικανοποίηση.
 
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι με σταθερή ή περιστασιακή σχέση που κάνουν sexting εκφράζουν μεγάλη σεξουαλική ικανοποίηση από τον σταθερό ή τον περιστασιακό σύντροφό τους. Επίσης, βρέθηκε ότι εκείνοι που το χρησιμοποιούν για να απιστήσουν αποτελούν πολύ μικρό ποσοστό.
 
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να αποτελέσει τον νέο τρόπο για να αναζωπυρώσουν τα ζευγάρια τη σχέση τους, ανταλλάσσοντας φαντασιώσεις, γυμνές εικόνες και «βρώμικη» διάλεκτο.

Τι πρέπει να προσέξουμε:

Σίγουρα οτιδήποτε χρησιμοποιούμε κατά κόρον δεν κάνει καλό.
 
Ετσι, ενώ το sexting μπορεί να δώσει αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης στη σχέση, αν γίνεται κατάχρησή του και οι δύο σύντροφοι νιώθουν ότι είναι απαραίτητη η συγκεκριμένη εφαρμογή για να μπορέσουν να φτιαχτούν σεξουαλικά, σίγουρα έχουν πέσει στην παγίδα της κακής χρήσης και της μεταξύ τους προβληματικής συμπεριφοράς. 
 
Σε περίπτωση που δεν είμαστε σε σχέση αλλά απλώς φλερτάρουμε μήπως μας βγει σε κακό;

Για σκέψου να στέλνεις στον τύπο που γνώρισες χθες σεξουαλικές φωτογραφίες με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου να φαίνονται καθαρά…
 
Είσαι σίγουρη ότι θα τις δει μόνο εκείνος και όχι και όλοι οι φίλοι του; Είσαι σίγουρη ότι δεν θα δεις τον εαυτό σου να ποζάρει περήφανα στο Διαδίκτυο;
 
Χρειάζεται λοιπόν προσοχή και όρια στα θέματα ασφαλείας, καθώς το να φλερτάρεις μέσω sexting με κάποιον που ακόμα δεν γνωρίζεις δεν είναι και ο πιο ασφαλής τρόπος επικοινωνίας.

Βέβαια, εύλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος: «Και πώς ξέρω εγώ ότι αν χωρίσω με τον/τη σύντροφό μου δεν θα βγάλει και πάλι τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες μου στον αέρα για να με εκδικηθεί;». Ναι, υπάρχει και αυτή η περίπτωση.
 
Γι’ αυτό λέμε: φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά. Άλλωστε, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, βρέθηκε ότι το sexting στο φλερτ δεν δίνει και τόσο μεγάλα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης.
 
Χρειάζεται λοιπόν προσοχή

Πολύ αποκαλυπτικές φωτογραφίες και βίντεο δεν ενδείκνυνται, καθώς το υλικό παραμένει διαθέσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή για οποιονδήποτε σκοπό.

Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι το φλερτ μέσω αυτού του τρόπου είναι σαν να τα προσφέρεις… όλα στο πιάτο, καθώς δεν αφήνεις και πολλά στη φαντασία.
 
Ακόμα και ο ερωτικός λόγος που θεωρείται τόσο σημαντικός για τη σεξουαλική φαντασίωση και διέγερση μπορεί μέσω των γραπτών μηνυμάτων, αντί να προκαλέσει και να διεγείρει, να ξενερώσει τους παρτενέρ, καθώς μπορεί να ακούγεται ή μάλλον, πιο σωστά, να διαβάζεται προκαλώντας γέλια… 

Δεν είναι λοιπόν το sexting υπεύθυνο για τις θετικές ή αρνητικές συνέπειες στη σχέση ή στο φλερτ, αλλά εμείς που, ανάλογα με την κρίση μας, θα το χρησιμοποιήσουμε ως ένα νέο αφροδισιακό στη σχέση μας ή ως έναν τρόπο κακής έκθεσης!
 
 
 
*Δρ Θάνος Ασκητής ,ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας