Πέμπτη 9 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

"Εγκρατής συνουσία" ή Karezza: Το νέο είδος σεξ

"Εγκρατής συνουσία" ή Karezza: Το νέο είδος σεξ

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να έχουν καλύτερη ερωτική ζωή.
 
Διαβάζουν περισσότερο, δοκιμάζουν περισσότερο, εμπλουτίζουν την σεξουαλική τους ζωή με νέες στάσεις, με ερωτικά βοηθήματα…
 
Τον τελευταίο καιρό ένας νέος τρόπος σεξουαλικής πράξης δοκιμάζεται με μεγάλη επιτυχία, συνδυάζοντας στοιχεία από τον δυτικό πολιτισμό με το ταντρικό σεξ, όπου έμφαση δίνεται στη σωματική επαφή και όχι στην επίτευξη του οργασμού.
 
Σημαντικό θεωρείται το να πάρει και να δώσει ευχαρίστηση ο ένας σύντροφος στον άλλον, μέσα από τα ερωτικά χάδια και σεξουαλικά παιγνίδια, ενώ η επίτευξη οργασμού θεωρείται απαγορευμένη.
 
Πως ξεκίνησε;
 
Το 1896 η αμερικανίδα γυναικολόγος, Dr. Alice Bunker Stockham, έγραψε ένα βιβλίο με τον τίτλο Karezza (χάδι στα ιταλικά), προτείνοντας στα παντρεμένα ζευγάρια για να ενισχύσουν το συναισθηματικό τους δεσμό στο σεξ, να απέχουν από τον οργασμό.
 
Μάλιστα πρόκειται για μία τεχνική που χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά οι θεραπευτές σεξουαλικών δυσλειτουργιών στη θεραπεία μας, με στόχο το ζευγάρι να μην εστιάζει μόνο στο αποτέλεσμα αλλά να μάθει "να δίνει και να παίρνει" μέσα από τα χάδια και γενικότερα τα ερεθίσματα που ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι ερωτικοί σύντροφοι, καθώς χαλαρώνουν και μαθαίνουν να απολαμβάνουν ο ένας τον άλλον.
 
Μέσω αυτού του τρόπου το μυαλό δεν συγκεντρώνεται στο τι θα συμβεί, το άγχος της επίδοσης απομακρύνεται σταδιακά, καθώς οι αισθήσεις αρχίζουν και κυριαρχούν, δίνοντας διεγερτικά ερεθίσματα και καλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση.
 
Πως εξηγείται επιστημονικά;
 
Η ντοπαμίνη (ορμόνη) παράγεται όταν κάνουμε κάτι που μας προξενεί άκρατη ευχαρίστηση, όπως το σεξ.
 
Έτσι λοιπόν στα προκαταρκτικά σεξουαλικά παιγνίδια, η ντοπαμίνη είναι αυτή που αυξάνεται σταδιακά στην αναμονή της σεξουαλικής ολοκλήρωσης.
 
Η παραγωγή υψηλής ποσότητας ντοπαμίνης, διεγείρει με τη σειρά της την παραγωγή τεστοστερόνης, η οποία είναι υπεύθυνη για τη σεξουαλική επιθυμία, τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες.
 
*Μαρίνα Μόσχα, συνεργάτης δρ Θάνου Ασκητή, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας