Πέμπτη 9 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Από την ελιά… στο πρώτο unisex αντισυλληπτικό χάπι

Από την ελιά… στο πρώτο unisex αντισυλληπτικό χάπι

Μάλλον βρέθηκε η λύση στο άγχος κάθε άντρα που φοβάται μην γίνει ξαφνικά πατέρας αλλά και στην γυναίκα που αποφεύγει το χάπι και μαζί την μελαγχολική διάθεση που της φέρει.
 
 Η απάντηση βρίσκεται στην ελιά! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι κάνει καλό στην υγεία. Εκτός αυτού όμως, φαίνεται να είναι και ικανή να αποτρέψει μία ανεπιθύμητη ...εγκυμοσύνη!
 
Έρευνα του Πανεπιστημίου την Καλιφόρνιας στο Berkeley ανακάλυψε ότι η λουπεόλη και η πριστιμερίνη, ουσίες που βρίσκονται τόσο στην ελιά όσο και στο φυτό της αλόης, στα σταφύλια, στα μάνγκο, αλλά και στην πικραλίδα είναι ικανές να αποτρέψουν το σπέρμα να σπάσει το προστατευτικό τοίχος από κύτταρα, που περιβάλλει το ωάριο.
 
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το χάπι θα είναι μια καινοτομία στον ιατρικό κόσμο αφού δεν θα επηρεάζει καθόλου τις ορμόνες, έτσι δεν θα φέρει καμία από τις παρενέργειες των μέχρι τώρα αντισυλληπτικών χαπιών, όπως ναυτία, αλλαγές στην διάθεση και κίνδυνοι θρόμβωσης.
 
Επιπλέον, η Δρ. Polina Lishko που συμμετείχε στην έρευνα, τονίζει ότι το χάπι δεν θα είναι τοξικό για το σπέρμα αφού τα σπερματοζωάρια θα μπορούν ακόμα να κινούνται, απλά δεν θα μπορούν να γονιμοποιήσουν.
 
Ενημερωτικά, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι το χάπι υπολογίζεται να είναι διαθέσιμο εντός δύο χρόνων για την γυναίκα, και εντός 4 χρόνων για τον άντρα. Αυτό προβλέπεται να αλλάξει την δυναμική των δύο φύλων αφού πλέον τόσο η γυναίκα όσο και ο άντρας θα έχουν ίσο έλεγχο ως προς τον σχεδιασμό και ανάπτυξη μιας οικογένειας.
 
 
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Lishko Lab (n/a). Sperm Ion Channels as Targets for Developing Effective Male Contraceptives [Online] https://mcb.berkeley.edu/labs/lishko/node/12
Mail Online (2017). The world's first unisex contraceptive - made from olives: Chemical also found in grapes and mangos could replace the morning after pill [Online] http://www.dailymail.co.uk/health/article-4508588/.


 
*Δρ Θάνος Ασκητής ,ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας