Πέμπτη 18 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Μια τυχαία καλοκαιρινή γνωριμία, από τον Θάνο Ασκητή

Μια τυχαία καλοκαιρινή γνωριμία, από τον Θάνο Ασκητή

Τα δύο φύλα μέσα στο καλοκαίρι συναντώνται έχοντας «απασφαλίσει» συναισθήματα, διαθέσεις και συμπεριφορές με την πόρτα ανοιχτή μπροστά σε μία τυχαία γνωριμία.
 
Όλοι εξάλλου την περίοδο αυτή φαντασιώνουν ή επιθυμούν έναν ξαφνικό έρωτα που θα ολοκληρώσει το σκηνικό αυτής της φιλήδονης περιόδου. Διακοπές για πολλούς ανθρώπους σημαίνει περιπέτεια, ανατροπή, ξενύχτι και αλητεία, σπάζοντας τη ρουτίνα κα την μονοτονία του χρόνου που κύλησε.
 
Αφορμή αυτού του άρθρου υπήρξε η επίσκεψη μιας 29χρονης ανύπανδρης ελκυστικής γυναίκας που ζει με την μητέρα της και είναι ιδιωτική υπάλληλος.
Το θέμα που μου έφερε ήταν η γνωριμία της με έναν 32χρονο επίσης ανύπανδρο που ζει και αυτός στην Αθήνα, όπου γνωρίστηκαν πριν 10 μέρες στο νησί που είχε πάει ολιγοήμερες διακοπές με την φίλη της.
 
Έδειχνε ενθουσιασμένη ενώ μου είπε «Ξύπνησε το πάθος μέσα μου μαζί του μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο που χώρισα από την μακροχρόνια σχέση μου».
 
Συνεχίζοντας να μιλάει για την καλοκαιρινή της γνωριμία γίνεται περισσότερο αποκαλυπτική: «Είναι επιπόλαιος, φέρεται σαν παιδί αλλά μου αρέσει, με διασκεδάζει, με κάνει να γελάω. Είναι ψεύτης, το καταλαβαίνω όπως μου μιλάει.
 
Αλλά δεν με νοιάζει. Είναι καλός στο κρεβάτι, με θέλει πολύ και αυτό με κάνει να νιώθω υπέροχα μαζί του.»
 
Την ρώτησα τι θα ήθελε από εμένα και γιατί με επισκέφτηκε σήμερα; Γύρισε το κεφάλι της απότομα και με κοίταξε στα μάτια λέγοντάς μου, υψώνοντας τη φωνή της: «Γιατρέ, έχει μέλλον αυτή η σχέση; Γνωριζόμαστε σχεδόν 2 εβδομάδες, μήπως είναι μία τρέλα;»
 
Απαντώ και εγώ με τον ίδιο τόνο στη φωνή μου: «Και λοιπόν; Αφού περνάτε τόσο ωραία μαζί του τι σημασία έχει το αύριο;
 
Άλλωστε μετά από 1,5 χρόνο απραξίας και κλεισμένης προσωπικής ζωής όπως μου αναφέρατε αυτή η έντονη σχέση δεν σας κάνει καλό που ζείτε τώρα;» Δεν προλαβαίνω να τελειώσω την φράση μου και με ξαναρωτάει χαμογελαστή αλλά και αγωνιώδης: «Είναι σχέση αυτό που έχω μαζί του;
 
Μάλιστα, μου είπε τον Αύγουστο να πάμε μαζί οι δύο μας μία εβδομάδα διακοπές! Δεν σας κρύβω ότι ξεσηκώθηκα στην ιδέα αυτή, σκέφτομαι πόσο έντονα θα περάσουμε, ότι επιτέλους θα αφεθώ σε αυτή τη τρέλα και μου αρέσει πολύ.
 
Από την άλλη σκέφτομαι ότι αυτό μπορεί ξαφνικά να τελειώσει, να με χορτάσει και να μην σηκώνει αύριο ούτε και το κινητό του…» Εστιάζω στα λόγια της και επισημαίνοντάς της: «Μου είπατε δύο φορές την λέξη τρέλα, αυτό σημαίνει ότι την θεωρείτε παράλογη αυτή την γνωριμία; Δεν πιστεύετε ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι βαθύτερο και πιο ουσιαστικό μετά το μεθύσι της πρώτης περιόδου που και οι δύο ζείτε;»
 
Τα μάτια της ανοίγουν περισσότερο, την νιώθω πιο ανήσυχη και μου αντιγυρίζει γρήγορα χωρίς παύση την σκέψη της: «Γι αυτό ήρθα σε εσάς! Να μου πείτε αν αυτή η σχέση θα έχει συνέχεια ή να το πάρω απόφαση ότι μετά τις διακοπές θα χωρίσουμε»
 
Κατάλαβα ότι ζητούσε από εμένα εγγυήσεις για το μέλλον αυτής της γνωριμίας σαν να επρόκειτο να αγοράσει ένα αυτοκίνητο που της φαίνεται καλοκαιρινό αλλά θέλει να το οδηγεί και το χειμώνα! Της απαντώ και εγώ, με όσο πιο ήρεμο και σταθερό τόνο η φωνή μου διέθετε: «Κυρία μου είμαστε στα τέλη Ιουλίου, έχετε κάνει μία καινούργια σχέση που το καλοκαίρι έφερε στη ζωή σας. Χαρείτε την !!!
 
Μην ψάχνετε το παρακάτω γιατί αυτό θα το δείτε και οι δύο στη συνέχεια.» Προφανώς ήθελα να της δείξω ότι ο φόβος της και η μεγάλη της αμφιβολία προς την απόρριψή της από εκείνον την οδηγούν διαρκώς σε έναν ατέλειωτο αυτοέλεγχο και σε απαραίτητες προϋποθέσεις, μη κατανοώντας ότι κάθε καινούργια γνωριμία δεν σημαίνει απαραίτητα τη συνέχεια και όταν μάλιστα έχει έναν τόσο ενθουσιώδη χαρακτήρα, η επόμενη στιγμή και μέρα «παίζει» όπως ο ήλιος με τα σύννεφα.
 
Εάν θα βρέξει ή αν θα υπάρξει λιακάδα, εξαρτάται από τις συνθήκες και τις καταστάσεις του καιρού.
 
Φυσικά στην ανθρώπινη σχέση κάθε τι καινούργιο έχει ανάγκη να κρατηθεί και να επενδυθεί, δεν ξεκινάς όμως με αυτό. Το ζεις, το περπατάς και το καλλιεργείς εάν την επόμενη και μεθεπόμενη μέρα βρίσκεις ενδιαφέρουσα την συνέχειά της.
 
Η συγκεκριμένη γυναίκα αυστηρή και κριτική από τη μία, αιφνιδιάστηκε από την ηδονή, τη συναισθηματική παρόρμηση και τον χτύπο που η καρδιά της την έκαναν να αφυπνιστεί και να αφεθεί στην παρατολμία της. Αυτό άλλωστε την οδήγησε και εδώ.
 
Ο φόβος του λάθους, το ενοχικό συναίσθημα που απολαμβάνει και το γκρέμισμα που φοβάται ότι θα αισθανθεί όταν αυτός θα την εγκαταλείψει. Δεν αναρωτήθηκε όμως ότι μπορεί και εκείνη να τον ξεπεράσει και να τον αφήσει…
 
Μια καλοκαιρινή γνωριμία μέσα στη βαλίτσα του καθενός μας, ένα ταξίδι διακοπών που ρουφάει ήλιο, θάλασσα ένταση και φυσικά την ανατροπή. Ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται την ανατροπή, του αρέσει σαν ιδέα.
 
Πόσο θα την ζήσει είναι μία άλλη ιστορία. Τα γνωρίσματα της καλοκαιρινής γνωριμίας περιέχουν: ενθουσιασμό, παρορμητικότητα, χαλαρότητα χωρίς όρια, κυνήγι, λάθος και φυγή από την καθημερινή ρουτίνα.
 
Αυτό είναι ένα ωραίο πιάτο για όποιον και όποια θέλει να το απολαύσει. Καλή όρεξη!
 
  
 *Θάνος Ασκητής,  Ιατρικό Κέντρο ψυχικής και σεξουαλικής υγείας, συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας