Κυριακή 28 Νοε, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Σάλος από δημοσίευμα περιοδικού με συμβουλές στα κορίτσια για το… πρωκτικό σεξ

Σάλος από δημοσίευμα περιοδικού με συμβουλές στα κορίτσια για το… πρωκτικό σεξ

Η Teen Vogue δημοσίευσε έναν οδηγό για το πρωκτικό σεξ από μία ειδικό εκπαιδευτικό επάνω σε θέματα σεξολογίας και το δημοσίευμα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Προοριζόμενος να είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ο οδηγός έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους αναγνώστες για την προετοιμασία, την ανατομία και την... άνεση σε όποιο άτομο δοκιμάσει το πρωκτικό σεξ. Το επίμαχο άρθρο γράφτηκε από την Gigi Engle και απευθύνεται σε "έφηβους, αρχάριους και όλους τους ανθρώπους με... περιέργεια και ανησυχίες".

Περιλαμβάνει, επίσης, και συμβουλές για εκείνους που έχουν προστάτη ή εκείνους που δεν έχουν! Το άρθρο έδωσε επίσης μεγάλη έμφαση στην ανάγκη για “ενθουσιώδη συναίνεση” στο πρωκτικό σεξ και φυσικά στη χρήση προφυλακτικών.

Πολλοί είναι εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το εν λόγω άρθρο, ενώ έγινε ανάρτηση και στην χριστιανική ιστοσελίδα The Stream, όπου αναφέρει:

“Ξυπνήστε, μαμάδες και μπαμπάδες! Ένα περιοδικό που δημιουργήθηκε για τις έφηβες κόρες σου δίνει σαφείς οδηγίες για... (...) Διδάσκει στις κόρες σας πώς να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από έναν άντρα με έναν πολύ επικίνδυνο τρόπο, για την ευχαρίστηση και την ικανοποίησή του (...) Δίνει το ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε έφηβο αγόρι ότι είναι απολύτως αποδεκτό να σοδομίσει ένα κορίτσι, να το χρησιμοποιήσει, ακόμη και να το βλάψει σωματικά για χάρη ενός οργασμού”.

Το άρθρο στο The Stream εναντιώνεται επίσης και στο ομοφυλοφιλικό σεξ, αναφέροντας: “Και βεβαίως, (σ.σ. το άρθρο της Teen Vogue) δοξάζει ως καλή, κανονική και υγιή, την επιβλαβή πρακτική του ομοφυλοφιλικού σεξ”.

Ένας άλλος που... θίχτηκε από το άρθρο της Teen Vogue ανέφερε: “Αυτό ακούγεται σαν ένα άρθρο που προσπαθεί να πείσει κάποιον να δοκιμάσει το πρωκτικό σεξ... Και περιέργως, είναι γραμμένο από μια γυναίκα”.

Επιπλέον, πολλές γυναίκες που αυτοπροσδιορίζονται ως φεμινίστριες έχουν επιτεθεί στο άρθρο επειδή σε αυτό γίνεται χρήση του όρου “άτομο χωρίς προστάτη”, λέγοντας ότι το επίμαχο διάγραμμα θα έπρεπε να περιλαμβάνει μια κλειτορίδα.

Συγκεκριμένα, η JJ Barnes έγραψε στον Independent: “Η κλειτορίδα, το πραγματικό κέντρο της γυναικείας σεξουαλικής ευχαρίστησης, έχει αφαιρεθεί (σ.σ. από το διάγραμμα της Teen Vogue για το πρωκτικό σεξ). Η έλλειψη ενός τμήματος αρσενικού σώματος παρουσιάζεται ως αυτό που ορίζει το θηλυκό σώμα, ενώ αυτό που πραγματικά υπάρχει εκεί (σ.σ. η κλειτορίδα) δεν αναφέρεται καθόλου (...) Τι διδάσκει αυτό μέσα από ένα περιοδικό που απευθύνεται σε έφηβα κορίτσια; (...) Τους λέει ότι η ταυτότητά τους δεν είναι 'γυναίκα', αλλά μάλλον 'μη άντρας' (...) ότι το σώμα τους είναι απλώς μια τρύπα για να διεισδύσει ο άντρας και το δικό τους τμήμα σώματός, που είναι πιο ευαίσθητο και αξιόπιστο για τον γυναικείο οργασμό (σ.σ. δηλαδή η κλειτορίδα) είναι τόσο άσχετο που δεν δικαιολογεί ούτε καν την αναφορά του στο διάγραμμα”.

Εδώ και μέρες έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομα που διαμαρτύρονται για το άρθρο, συμπεριλαμβανομένου ενός hashtag στο twitter με τίτλο #boycottTeenVogue.

Ένας γονέας έγραψε: “Είναι φορές σαν αυτή είμαι ευτυχής να έχω αγόρια!”

 

Πηγή: Teen Vogue publishes controversial guide and people can’t deal with it

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας