Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Περί οργασμού ο λόγος: Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού(vid)

Περί οργασμού ο λόγος: Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού(vid)

Η σημερινή ημέρα καθιερώθηκε για πρώτη φορά από τον  Άλεξ Χίρκα, αμερικανό εικαστικό καλλιτέχνη και ακτιβιστή του σεξ, το 1998. 
 
 Όσο όμως και αν φαίνεται παράδοξο οι ερωτικές επαφές που συνοδεύονται από οργασμό ωφελούν και προστατεύουν τόσο την σωματική όσο και την ψυχική υγεία.
 
Ο  Άλεξ Χίρκα, θεωρεί πως ο οργασμός είναι το ανώτατο στάδιο της σεξουαλικότητας και ταυτόχρονα αποθεώνει τις χαρές του σώματος. Είτε προκύπτει στη διάρκεια του σεξ είτε από αυνανισμό, σημασία έχει τι θες και πως το θες.
 
 
Η ψυχολόγος, συνεργάτης του δρ Θάνου Ασκητή, Μαρίνα Μόσχα, εξηγεί για τον γυναικείο οργασμό: 

"Θα λέγαμε ότι είναι η ψυχική και σωματική ολοκλήρωση με κυρίαρχη συμμετοχή των βιολογικών ορμονών και κυρίως του εγκεφάλου.

Ο οργασμός είναι ένας. Είτε κολπικός, είτε κλειτοριδικός ή ακόμη και μεικτός (συνδυασμός του κολπικού και κλειτοριδικού μαζί) δίνει την ίδια αίσθηση της ηδονής και ικανοποίησης όταν ξέρουμε πώς να τον χαρούμε."

Αν αναφερθούμε σε ποσοστά, οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν τον οργασμό τους κλειτοριδικά, ενώ είναι αξιοσημείωτο το ότι αρκετές γυναίκες ενώ κορυφώνουν δεν το αναγνωρίζουν, περιμένοντας κάτι «μαγικό» όπως εκείνες το έχουν φανταστεί στο μυαλό τους, μέσα από μύθους και παραπληροφόρηση."

Διαβάστε:Παράξενα που συμβαίνουν μετά τον οργασμό

Για τους άνδρες ο οργασμός λειτουργεί σε δύο κύριες φάσεις, σύμφωνα με τον δρ Θάνο Ασκητή,  στην πρώτη, ο άνδρας βιώνει και νιώθει ότι ’έρχεται’ η εκσπερμάτιση, που γίνεται αναπόφευκτη, με την αποβολή υγρού από τη σύσπαση μιας ομάδας μυών στα τοιχώματα των εσωτερικών οργάνων αναπαραγωγής του, όπως της επιδιδυμίδας, του σπερματικού πόρου, των σπερματικών κυστιδίων και του προστάτη.

Διαβάστε: 5 πράγματα που δεν θα έπρεπε, αλλά προκαλούν… οργασμούς!(video)

Ο δρ Θάνος Ασκητής εξηγεί για το αν είναι ή όχι απαραίτητος ο γυναικείος οργασμός και το πως εκείνη μπορεί να εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό το κυνήγι του οργασμού.
 
Τι μπορεί να τον εμποδίσει; Υπάρχουν φάρμακα που τον επηρεάζουν; Ποια η στάση του συντρόφου;:
 
(Δρ Θάνος Ασκητής 
ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77)  
 

5 αλήθειες για τον οργασμό που σίγουρα δεν… γνωρίζατε!

1. Ο οργασμός δεν συνδέεται με τα γεννητικά όργανα: Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι ο οργασμός και γενικότερα ότιδήποτε τον περιβάλλει, είναι μία καθαρά εγκεφαλική λειτουργεία! Συνήθως συνδέεται με το sex και τη διείσδυση ή το στοματικό, αλλά δεν είναι απαραίτητο! Σύμφωνα με στατιστικά, οργασμό, τη γνωστή έξαψη μπορεί να μας προκαλέσει οτιδήποτε μας ευχαριστεί εκείνη την ώρα πολύ, και το έχουμε εμείς περάσει στο υποσυνείδητό μας! Υπήρχε για παράδειγμα γυναίκα, που είχε οργασμό κάθε φορά που βούρτσιζε τα δόντια της! Περί ορέξεως…

2. Προκαλεί… δυσάρεστη αναπνοή: Έχει παρατηρηθεί, οποιοδήποτε κι αν είναι το σημείο στο οποίο θα… εκσπερματίσει ο άντρας, ότι ακόμα και μία ώρα μετά το sex, η γυναικεία αναπνοή είναι δυσάρεστη καθώς επηρεάζεται από το… σπέρμα! Οπότε κορίτσια, βάλτε καμιά μέντα στην τσάντα σας!

3. Θεραπεύει τον… λόξυγγα: Θυμάστε που οι γιαγιάδες όποτε είχαμε λόξυγγα συμβούλευαν ότι κάποιος θα πρέπει να μας τρομάξει προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτόν; Ε λοιπόν, μπορεί ως παιδάκια να μη γνωρίζαμε περί οργασμού, αλλά τώρα πια μπορούμε μετά βεβαιότητας να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με ειδικούς ο οργασμός θεραπεύει το λόξυγγα! Και λογικά να το πάρεις, πάντα χρειαζόταν ένα σοκ του οργανισμού για να εξαφανιστεί! Τι ένα τρόμαγμα, τι ένας οργασμός! Και καλύτερο το δεύτερο σίγουρα…

4. Τα θηλυκά ζώα απολαμβάνουν περισσότερο το sex: Η μελέτη έγινε στα συμπαθή μας γουρουνάκια, και αντίθετα με όσα μπορεί να πιστεύαμε μέχρι σήμερα, οι γουρουνίτσες είχαν πολύ πιο έντονους οργασμούς από τους… γουρούνους! Αυτό θα πει ανατροπή!

5. Ο οργασμός είναι για όλες τις ηλικίες: Μπορεί τα μικρά παιδάκια, και κυρίως τα αγοράκια να μην γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν όταν αγγίζουν τα γεννητικά τους όργανα, και μπορεί φυσικά να μην είναι ακόμα ικανά να εκσπερματίσουν, αλλά σύμφωνα με ειδικούς τα αγόρια κυρίως αλλά και τα κορίτσια, από αρκετά μικρή ηλικία νιώθουν την ανάγκη της ικανοποίησης, ενώ γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι αυτό που κάνουν είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να δει η μαμά. Ένστικτο…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας