Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Είμαι ερωτευμένη με άλλον, να χωρίσω;

Είμαι ερωτευμένη με άλλον, να χωρίσω;

Συνήθως ξεκινάμε τον γάμο μας με τις καλύτερες προοπτικές, εσύ και εγώ για πάντα μαζί, ευτυχισμένοι! 

Περνώντας όμως τα χρόνια η σχέση μπαίνει (ή την βάζουμε) στη ρουτίνα, φθείρεται.

Και ξαφνικά εμφανίζεται ένας καινούργιος άντρας, βρίσκει μια χαραμάδα, μπαίνει και μας υπενθυμίζει όλα εκείνα που ξεχάσαμε. Την περιπέτεια, τον έρωτα, τον ενθουσιασμό… αυτό το μικρούλι φτερούγισμαστο στομάχι, τα κομμένα γόνατα… μας γυρνάει στα χρόνια που ήμασταν ελεύθερες, ωραίες, μοιραίες και κυρίως… ζωντανές!

Κάπως έτσι η τακτοποιημένη ζωή μας γίνεται περίπλοκη.

Δεν θα μπω σε ηθικολογική συζήτηση καλού ή κακού. Θα μείνω στην πραγματικότητα:

Έχω ένα γάμο, έχω και μια παράλληλη σχέση… Μέχρι που κάποια στιγμή συνειδητοποιώ πως είμαι και εδώ και εκεί, πως δεν μπορώ άλλο να μοιράζομαι… μπαίνουν στη μέση και οι τύψεις, οι ενοχές, τα ψέματα.

Διαβάστε: Σεξουαλική απιστία vs Ψυχική απάτη.

Πρέπει λοιπόν να αντιμετωπίσω το δίλημμα και να πάρω μια απόφαση: Μένω στο γάμο μου ή φεύγω;

Η πιο απλή απάντηση θα ήταν ίσως η ιδιαίτερα ρομαντική (αλλά όχι πάντα πρακτική) φράση «follow your heart». 

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις ούτε εύκολες λύσεις. Η κάθε γυναίκα που μπαίνει σε μια παράλληλη σχέση έχει προφανώς τους λόγους της. Και όποια απόφαση πάρει θα έχει κόστος, είτε ψυχικό είτε πρακτικό.

Πριν φτάσω στο μένω ή φεύγω, υπάρχουν πολλές άλλες διευκρινιστικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνω στον εαυτό μου:Τι λείπει από τον γάμο μου;

Η άλλη σχέση τι μου προσφέρει; Για ποιούς λόγους ενεπλάκην; Είναι πράγματα που δεν μπορώ να ξαναβρώ με τον σύζυγό μου; Προσπάθησα; Τον ενημέρωσα για τις ελλείψεις που βιώνω επικοινωνιακά, συναισθηματικά ή σεξουαλικά;

Αν η παράλληλη σχέση είναι τόσο σημαντική γιατί μου είναι τόσο δύσκολο να χωρίσω;

Αν δεν ήταν ο άλλος θα σκεφτόμουν ποτέ να φύγω από τον γάμο;

Διαβάστε: « O σύντροφός μου θέλει να τον διεγείρω πρωκτικά… μήπως είναι ομοφυλόφιλος;»

Καμιά φορά η παράλληλη σχέση είναι το κίνητρο, η αφορμή για να δούμε πως η ζωή μας μπορεί να είναι και αλλιώς. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως χωρίζω, βάζω μια τελεία και ξεκινώ από την αρχή. Μπορεί όμως και να σημαίνει πως ξυπνάω, ξυπνάω και εκείνο τον άνθρωπο που κάποτε παντρεύτηκα και μαζί προσπαθούμε να φτιάξουμε αυτό που έχουμε!

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως φεύγω από τον γάμο μου αν μέσα σε αυτόν είμαι δυστυχισμένη, αν νιώθω παγιδευμένη, αν πιστεύω πως με τον σύζυγό μου δεν έχω πια μέλλον.

Δεν μένω για να μην στενοχωρήσω τον σύντροφο, δεν μένω για τα παιδιά, για τους γονείς μου, για τα μάτια του κόσμου. Φεύγω αν αυτή δεν είναι η πρώτη μου απιστία, αφού προφανώς υπάρχουν κενά.

Μένω όμως στον γάμο μού όταν η σχέση μου ήταν μια χαρά μέχρι που «ξεμυαλίστηκα» από το καινούργιο, την περιπέτεια, τον ενθουσιασμό. Φεύγω αν τα συναισθήματα μου για το τρίτο πρόσωπο είναι τόσο δυνατά που δεν μπορώ να τα αγνοήσω. 

Μένω αν νιώθω πως ο γάμος μου έχει περιθώρια βελτίωσης και πως ο σύζυγος θα είναι πρόθυμος να δουλέψουμε τα θέματά μας.

*Δρ Θάνος Ασκητής ,ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας