Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ο χαλινός, χαλινάρι στο σεξ!

Ο χαλινός, χαλινάρι στο σεξ!

Τι είναι ο χαλινός;

Ο χαλινός είναι μια δερματική πτυχή που ενώνει τη βάλανο (το κεφάλι) με την ακροποσθία (το τμήμα του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο) και βρίσκεται στην κάτω επιφάνεια του πέους.

Ο χαλινός είναι ίδιος σε όλους τους άνδρες;

Σε κάποιους άνδρες ο χαλινός μπορεί να είναι παχύτερος, κοντύτερος και ισχυρότερος με αποτέλεσμα στη στύση και στη σεξουαλική επαφή, το πέος να πονάει και να παραμορφώνεται από την έλξη που ασκείται στην κάτω πλευρά, μοιάζοντας γαμψότερο και κοντύτερο, σαν τα νύχια του αετού.

Μπορεί ο χαλινός να προκαλέσει πόνο και απώλεια στύσης;

Ο πόνος και η δυσφορία του άνδρα τη στιγμή της στύσης μπορεί να είναι τόσο έντονα, που να προκαλέσουν ακόμα και απώλεια της στύσης, δηλαδή στυτική δυσλειτουργία.

Μπορεί ο χαλινός να προκαλέσει πρόωρη εκσπερμάτιση;

Ναι, μπορεί ο βραχύς χαλινός να προκαλέσει και πρόωρη εκσπερμάτιση.

Σε ένα μικρό ποσοστό η περιοχή του χαλινού είναι τόσο ευερέθιστη, με αποτέλεσμα ο άνδρας να εκσπερματίζει πολύ γρήγορα, ακόμα και προκολπικά, πριν εισέλθει δηλαδή στον κόλπο.

Τι να κάνω για να μην με ενοχλεί ο χαλινός; Η μόνη θεραπεία είναι η επέμβαση;

Η λύση στο πρόβλημα του κοντού χαλινού είναι απλή, εύκολη και ανώδυνη. Δε θα πρέπει να φοβάται ο άνδρας να ζητήσει βοήθεια από τον ουρολόγο του.

Μια απλή επέμβαση ρουτίνας, διάρκειας περίπου 14 λεπτών και με τοπική αναισθησία για να μην πονάει ο ασθενής, γίνεται διατομή του χαλινού, συνήθως με διαθερμία τελευταίας τεχνολογίας ή με τη χρήση laser. Γίνεται συρραφή της τομής, αν χρειάζεται, και ο ασθενής εξέρχεται, χωρίς να χρειασθεί να νοσηλευθεί και συνεχίζει την καθημερινή του δραστηριότητα.

Τις πρώτες δύο ημέρες υπάρχει μια αίσθηση καψίματος στην περιοχή, μετά όμως υποχωρεί γρήγορα.

Για πόσο καιρό πρέπει να μην κάνω σεξ;

Συνιστάται μετά την επέμβαση ο ασθενής να απέχει από τη σεξουαλική επαφή για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Ο έφηβος, ο χαλινός και ο γονιός του

Αν και προσωπική, ανδρική υπόθεση, ο χαλινός τις περισσότερες φορές αφορά και τη σύντροφο ή την οικογένεια, όταν πρόκειται για έφηβο. Ο γονέας εκφράζει την αγωνία του για τη στύση του παιδιού του, για τον πόνο που έχει και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η όλη κατάσταση στο ψυχισμό του έφηβου άνδρα που κάνει τα πρώτα του βήματα στη σεξουαλικότητα με εμπόδια.

Η ψυχολογία του άνδρα με βραχύ ή κοντό χαλινό

Ο άνδρας που πονάει στην ερωτική επαφή, αντί να την χαίρεται και να την απολαμβάνει ή που εκσπερματώνει γρήγορα, αφήνοντας στα "κρύα του λουτρού" τη σύντροφό του, διακατέχεται από ενοχές και άγχος και σταδιακά απομακρύνεται από το σεξουαλικό παιχνίδι, φοβισμένος και απογοητευμένος. Η σεξουαλική δυσλειτουργία δεν επηρεάζει μόνο τον πάσχοντα, αλλά και το άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον.

Το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα αποζημιώνει τον άνδρα. Απαλλάσσεται από το βασανιστικό πόνο που είχε σε κάθε επαφή, η στύση του είναι σκληρότερη και το πέος του, απελευθερωμένο από τα δεσμά του, μεγεθύνεται σε όλο του το μήκος. Ο άνδρας μπορεί να απολαύσει πλέον το σεξ με τη σύντροφό του, χωρίς το άγχος του πόνου, της αιμορραγίας ή της προωρότητας.

Η πλαστική του χαλινού σπάει τα δεσμά του άγχους και του φόβου που τον διακατείχε στο σεξ και βελτιώνεται ψυχολογικά και συναισθηματικά.

Είναι αξιοπρόσεκτο πως κάτι που φαίνεται τόσο μικρό και ανούσιο είναι στην πραγματικότητα μια παγίδα άγχους και φόβου για τον πάσχοντα και το άμεσο περιβάλλον του.

Η λύση είναι συγκεκριμένη, εύκολη, ασφαλής και αποτελεσματική ώστε να μπορέσει ο έφηβος να γνωρίσει απροβλημάτιστα τον έρωτα και ο άνδρας να τον χαρεί σε όλο του το μεγαλείο!

*Παπαϊωάννου Γιάννη, IΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας