Σάββατο 5 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Το σεξ μας κάνει πιο έξυπνους!

Το σεξ μας κάνει πιο έξυπνους!

Είναι από τις αγαπημένες συνήθειες των ανθρώπων και από τις δραστηριότητες που κανείς δύσκολα θα προσπαθήσει να αποφύγει. 

Όπως αποδεικνύεται όμως το σεξ δεν είναι μόνο μια ευχάριστη διαδικασία αλλά είναι και ευεργετικό για το μυαλό μας.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Coventry, σε συνολικά 73 άτομα (28 άντρες και 45 γυναίκες) ηλικίας μεταξύ 50 και 83 ετών, το σεξ δεν είναι μόνο ελιξήριο νιότης αλλά και εκείνο που κρατά το μυαλό πιο κοφτερό στο πέρασμα του χρόνου. 

Απ' τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα οι 37 δήλωσαν ότι κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα, οι 26 μία τον μήνα και άλλοι 10 το έχουν εγκαταλείψει το άθλημα.

Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές είναι ότι εκείνοι που έχουν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή τα καταφέρνουν κατά 2% καλύτερα από εκείνους που κάνουν σεξ μια φορά τον μήνα και 4% από εκείνους που δεν κάνουν καθόλου. 

Συγκεκριμένα τα πάνε καλύτερα σε λεκτικά τεστ, όπως για παράδειγμα να κατονομάσουν όσα περισσότερα ζώα γίνεται από ένα γράμμα σε ένα λεπτό, αλλά και σε οπτικά τεστ όπως το να ζωγραφίσουν κάτι που τους έδειξαν.

Αν και οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει με βεβαιότητα στο γιατί συνδέεται η σεξουαλική δραστηριότητα με τη δύναμη του μυαλού, υποστηρίζουν ότι το σεξ συνδέεται με την ντοπαμίνη και την ωκυτοκίνη, ορμόνες που στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο. Χρειάζεται όμως περαιτέρω έρευνα.

Κατά τ' άλλα να σημειώσουμε ότι σε μια διαδικτυακή έρευνα του Match στο πλαίσιο δημιουργίας ενός site γνωριμιών για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, προέκυψε ότι το 24% άνω των 50 θα έκανε σεξ με κάποιον νέο σύντροφο μέσα στον πρώτο μήνα, σε σχέση με το 18% των ατόμων μεταξύ 18 και 24 ετών.

Τους λες και πιο «προχώ».Και καλά κάνουν, θα σου πω εγώ.

 

*Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος - Μαρίνα Μόσχα. M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, IΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας