Τρίτη 16 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

One night stand...

One night stand...

Με άλλα λόγια σεξ με τον πρώτο τυχόντα. Ο εφιάλτης κάθε πατέρα! Καταρχήν ας απενοχοποιηθούμε.

Συχνά ακούω πως σεξ της μιας βραδιάς κάνουν μόνο όσες δεν είναι από… σπίτι ή κοριτσάκια αθώα που πέφτουν στα δίκτυα κάποιου επιτήδειου ή γυναίκες - θύματα που τις εκμεταλλεύονται.

Δεν είναι ακριβώς έτσι… υπάρχουν και γυναίκες που συνειδητά επιλέγουν να κάνουν σεξ χωρίς δεσμεύσεις και το απολαμβάνουν.

Το κάθε καθώς πρέπει κορίτσι, με γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο μπορεί να μπει στον «πειρασμό», ειδικά τώρα το καλοκαιράκι που η libido κτυπάει κόκκινο.

Φταίει το αίσθημα χαλάρωσης, η ανάγκη μας για περιπέτεια και πειραματισμό, λίγο ο ήλιος, λίγο οι διακοπές, λίγο το αλκοόλ, ε… δεν θέλει και πολλά.

Είναι και αυτός ο κούκλος barman/ DJ/ τύπος  που όλες τον γλυκοκοιτάζουν και διάλεξε εσένα!

Δεν θα σου πω μην το κάνεις, αφού μάλλον στο έχει ήδη πει η μαμά σου, ο μπαμπάς σου, η κολλητή σου, ίσως και οι δικές σου ενοχές… απλά αν το κάνεις, φρόντισε να είσαι ασφαλής!

Με τον κίνδυνο να σε ξενερώσω, η ασφάλεια προέχει ακόμα και όταν οι αναστολές έχουν πνιγεί μέσα στο 15ο mojito. Το προφυλακτικό, που ναι, οφείλεις να το έχεις εσύ μαζί σου, είναι αναγκαίο!

Ο ωραίος τύπος από το bar μπορεί να σου λέει πως είναι «εντάξει» και μπορεί πράγματι να είναι, δεν μπορεί όμως να σου το αποδείξει.

Αν δεν θέλει να το βάλει, φεύγεις όπως πήγες.

Η υγεία σου προέχει και είναι δική σου δουλειά να σε φροντίσεις, όχι δική του.

Μην ξεχνάς όμως πως το προφυλακτικό δεν μπορεί να σε προστατέψει από όλα τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, τα «κακά» κονδυλώματα για παράδειγμα μπορεί να υπάρχουν και σε περιοχές που δεν καλύπτει το προφυλακτικό.

Και το one night stand, καλό η κακό, κάποια χρόνια μετά θα χαθεί και από τις αναμνήσεις σου.

Κάποια νοσήματα όμως, όχι!

Επίσης, το one night stand  προϋποθέτει πως θα κάνεις σεξ με κάποιον άγνωστο.

Δηλαδή θα πας στο σπίτι κάποιου που δεν ξέρεις ή θα πας σπίτι σου με κάποιον που δεν ξέρεις. Και μπορεί να είναι πολύ καλό παιδί… μπορεί όμως και όχι.

Επομένως μην εξαφανιστείς απλά, φρόντισε να ενημερώσεις τις φίλες σου για το που θα είσαι και φρόντισε να ξέρει και εκείνος πως οι φίλες σου ξέρουν που θα είσαι.

Και αν ξυπνήσεις το πρωί με τρομερό hang over και το συναίσθημα πως θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί;  

Τι να κάνουμε… έτσι είναι η ζωή!

Πάρε μια ασπιρίνη και μην αυτομαστιγώνεσαι!

Έτσι κι αλλιώς τώρα το έκανες, δεν το παίρνεις πίσω!

Τέλος μια σημείωση: Αν είσαι σε σχέση και το one night stand αποτελεί «στραβοπάτημα», μην μπεις στο πειρασμό να το ομολογήσεις γιατί θέλεις να είσαι ειλικρινής με τη σχέση σου.

Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις μια κατάσταση από την οποία η σχέση δύσκολα επιβιώνει.

Αν το πεις στον σύντροφο σου, δεν του κάνεις χάρη… αντιθέτως  τον πληγώνεις και του φορτώνεις τις συνέπειες των δικών σου επιλογών!

 

* Δρ Θάνος Ασκητής,IΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας