Κυριακή 19 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ανδρολογία: Βραχύς χαλινός

Ανδρολογία: Βραχύς χαλινός

Ο χαλινός είναι μια δερματική πτυχή που ενώνει τη βάλανο (το κεφάλι) με την ακροποσθία (το τμήμα του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο) και βρίσκεται στην κάτω επιφάνεια του πέους.

Σε κάποιους άνδρες ο χαλινός μπορεί να είναι παχύτερος, κοντύτερος και ισχυρότερος με αποτέλεσμα στη στύση και στη σεξουαλική επαφή, το πέος να πονάει και να παραμορφώνεται από την έλξη που ασκείται στην κάτω πλευρά, μοιάζοντας γαμψότερο και κοντύτερο, σαν τα νύχια του αετού.

Όταν ο άνδρας ξεκινάει τη σεξουαλική του δράση συνήθως, ανάλογα και με την ένταση της επαφής, ο χαλινός κόβεται.

Ο άνδρας το αντιλαμβάνεται αυτό ως έντονο πόνο, κάψιμο και αιμορραγία στην περιοχή που τον τρομάζει και τον ανησυχεί.

Με ελαφρά πίεση της περιοχής για λίγα λεπτά η αιμορραγία συνήθως σταματάει και στη συνέχεια μπορεί να επισκεφθεί ανδρολόγο ώστε να εξετασθεί και να διαπιστωθεί αν χρειάζεται κάποια περαιτέρω θεραπευτική παρέμβαση.

Ο βραχύς χαλινός είναι αποκλειστικά πρωτοπαθής κατάσταση και συνοδεύει τον άνδρα από τη γέννησή του. Δεν οφείλεται σε συγκεκριμένους βιολογικούς παράγοντες.

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα ανατομικό πρόβλημα που προκύπτει κατά την ανάπτυξη του αγοριού.

Αν και ο βραχύς χαλινός μπορεί να φανεί από τα χρόνια της εφηβείας όπου το σώμα του αγοριού ωριμάζει και αναπτύσσεται παίρνοντας την τελική του μορφή, η διάγνωση συνήθως αργεί να γίνει καθώς το πρόβλημα φαίνεται περισσότερο όταν ο άνδρας αρχίζει να έχει ενεργή σεξουαλική ζωή όπου και δημιουργούνται τα πρώτα προβλήματα.

Πολλές φορές η διάγνωση του βραχέος χαλινού συγχέεται με τη φίμωση καθώς και οι δύο καταστάσεις έχουν κοινό χαρακτηριστικό την δυσκολία έλξης της ακροποσθίας του πέους.

Ωστόσο δεν αποκλείεται ορισμένοι ασθενείς να έχουν φίμωση και ταυτόχρονα βραχύ χαλινό.

Η διάγνωση του βραχέος χαλινού γίνεται ύστερα από κλινική εξέταση που πραγματοποιείται από ουρολόγο-ανδρολόγο.

Η λύση στο πρόβλημα του κοντού χαλινού είναι απλή, εύκολη και ανώδυνη.

Δε θα πρέπει να φοβάται ο άνδρας να ζητήσει βοήθεια από τον ουρολόγο του.

Πρόκειται για μια απλή επέμβαση ρουτίνας, διάρκειας περίπου 14 λεπτών και με τοπική αναισθησία για να μην πονάει ο ασθενής, κατά την οποία γίνεται διατομή του χαλινού, συνήθως με διαθερμία τελευταίας τεχνολογίας ή με τη χρήση laser.

Γίνεται συρραφή της τομής, αν χρειάζεται, και ο ασθενής εξέρχεται, χωρίς να χρειασθεί να νοσηλευθεί και συνεχίζει την καθημερινή του δραστηριότητα.

Τις πρώτες δύο ημέρες υπάρχει μια αίσθηση καψίματος στην περιοχή, μετά όμως υποχωρεί γρήγορα.

Συνιστάται μετά την επέμβαση ο ασθενής να απέχει από τη σεξουαλική επαφή για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα αποζημιώνει τον άνδρα.

Απαλλάσσεται από το βασανιστικό πόνο που είχε σε κάθε επαφή, η στύση του είναι σκληρότερη και το πέος του, απελευθερωμένο από τα δεσμά του, μεγεθύνεται σε όλο του το μήκος.

Ο άνδρας μπορεί να απολαύσει πλέον το σεξ με τη σύντροφό του, χωρίς το άγχος του πόνου, της αιμορραγίας ή της προωρότητας.

Η πλαστική του χαλινού σπάει τα δεσμά του άγχους και του φόβου που τον διακατείχε στο σεξ και βελτιώνεται ψυχολογικά και συναισθηματικά.

 

* Δρ Θάνος Ασκητής,IΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας