Δευτέρα 29 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ποιά η σχέση σου με την ζυγαριά;

Ποιά η σχέση σου με την ζυγαριά;

Η ζυγαριά δυστυχώς έχει πάρει μια παρεξηγημένη έννοια σε μια διαδικασία απώλειας βάρους και αντί σύμμαχος πολλές φορές μετατρέπεται σε εχθρός μας. και φυσικά φταίμε εμείς για αυτό.
 
Καλός ή κακός είναι η βασική μέθοδος  μέτρησης απώλειας βάρους και για αυτό αρκετός κόσμος έχει την κακή συνήθεια να ζυγίζεται ακόμη και καθημερινά προκειμένου να διαπιστώσει την ακριβή του απώλεια.
 
Αυτό όμως τις περισσότερες φορές φέρνει αντίθετα αποτελέσματα αφού η συνεχής εξάρτηση να ανεβαίνουμε στην ζυγαριά επιδρά αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μας και τις πλείστες φορές μας οδηγά σταδιακά στο να επανερχόμαστε στις παλιές κακές συνήθειες.
 
Αυτό που πρέπει από την πρώτη μέρα να βάλουμε στο μυαλό μας είναι πως δεν πρέπει να μας αγχώνουν αριθμοί, γραμμάρια, θερμίδες.
 
Η ουσία είναι αυτό που κάνω να το κάνω ευχάριστα, να το απολαμβάνω, να είναι εφικτό και εφαρμόσιμο στην καθημερνή μου ρουτίνα και την οποιαδήποτε απώλεια και διαφορά θα την νιώσω πρώτα στο σώμα μου και στα ρούχα μου και μετέπειτα θα την διαπιστώσω στην συνάντηση μου με τον διατροφολόγο όταν είναι αυτή ορισμένη.
 
Με το καθημερινό ζύγισμα ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεγελαστούμε από ένα αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να επέλθει απογοήτευση. Πρέπει να κατανοήσουμε κάποιες σημαντικές διαφορές που αφορούν την μέτρηση στον διατροφολόγο με την μέτρηση στο σπίτι.
 
  1. Οι ζυγαριές είναι διαφορετικές. Το μηχάνημα μέτρησης στον διατροφολόγο έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτό τον σκοπό σε αντίθεση με την ζυγαριά στο σπίτι που μπορεί να έχει αγοραστεί και από μια υπεραγορά.
  2. Η ώρα που θα ζυγιστώ στο σπίτι ίσως να διαφέρει από την ώρα που ζυγίστηκα στον διατροφολόγο, όπως επίσης και τα  ρούχα
  3. Η διατροφή της ημέρας που ζυγίστηκα ή άλλοι παράγοντες ίσως να μας επηρέασαν σωματικά και να είμαστε κάπως φουσκωμένοι την ώρα του ζυγίσματος
 
Σε κάθε περίπτωση ξεκινώντας μια προσπάθεια απώλειας βάρους, σημαντικό είναι να κατανοήσουμε πως αυτό που θα κάνουμε είναι να βελτιώσουμε την βάση της διατροφής μας με αποτέλεσμα να διαμορφώσουμε συνήθειες που θα μπορούμε να τηρούμε για όλη μας τη ζωή.
 
Το γεγονός αυτό μαζί με την αύξηση της φυσικής μας δραστηριότητας θα μας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα και δεν χρειάζεται να νιώθουμε άγχος και πίεση ανεβαίνοντας καθημερινά στη ζυγαριά.
 
*Ηλιάδης Χρυσόστομος
Κλινικός Διατροφολόγος – Διαιτολόγος
BSc, MSc (Med Sci), MBA
Τηλ 22767656 και 96700100
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας