Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Το μενού της Μ.Δευτέρας, από την Βούλα Νικολάου

Το μενού της Μ.Δευτέρας, από την Βούλα Νικολάου

Η Μεγάλη Βδομάδα ξεκίνησε και το HealthNews, συνάντησε την Βούλα Νικολάου ,Διευθύντρια Διοργάνωσης Εκδηλώσεων της IMH για την σημερινή HEALTH- συνταγή της Μεγάλης Δευτέρας.

Και επειδή νηστεία δεν σημαίνει νερόβραστα και άνοστα φαγητά ξεκινάμε από σήμερα να σας υπενθυμίζουμε τα νόστιμα νηστήσιμα υγιεινά πιάτα.
Πρόκειται για μια πρώτης τάξης ευκαιρία για αποτοξίνωση (έστω πρόσκαιρη)

Ας απομυθοποιήσουμε επιτέλους την κυρίαρχη άποψη, ότι το νηστίσιμο τραπέζι είναι ένα καταναγκαστικό "έργο" που περιλαμβάνει άνοστα και νερόβραστα λαχανικά σε αηδιαστικούς συνδυασμούς.

 Η νηστίσιμη δίαιτα μπορεί να γίνει άκρως γευστική, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην υγεία μας, χάρη στα άφθονα λαχανικά και φρούτα που περιέχει και είναι πλούσια σε βιταμίνες (A, C, E), φυλλικό οξύ, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. 
 
Σήμερα λοιπόν το πιάτο έχει, Φακές ( Μουτζέντρα)  από την Βούλα.
 
Μετράς τις φακές σου από την αρχή (για να βάλεις μετά την μισή ποσότητα ρύζι)

Τις πλένεις καλά και τις βράζεις σε μπόλικο νερό για να βγει το μαύρο το νερό.
 
Βράζεις για 15-20 λεπτά περίπου (να κοχλάζουν)

Σουρώνεις, ξαναπλένεις και βάζεις καθαρό νερό να τις καλύπτει και ακόμη λίγο περισσότερο.

Μόλις βράσουν ρίχνεις το μετρημένο και καλά πλυμένο ρύζι (ρύζι για σούπα)

Ανακατεύεις και μόλις αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνεις τελείως τη φωτιά να σιγοψηθεί.

Βάζεις σε κατσαρόλι ελαιόλαδο (μπόλικο, ανάλογα με την ποσότητα των φακιών)

Μόλις ζεστάνει ρίχνεις μπόλικα κρεμμύδια κομμένα φέττες να ροδίσουν για να είναι γλυκά.
 
Προσοχή : Όχι να καούν γιατί θα πικρίζουν.

Όταν ψηθούν οι φακές, αλατίζεις σφίγγεις λεμόνι και ρίχνεις από πάνω την τηγανιά με τα κρεμμύδια μαζί με το ελαιόλαδο.
 
Ανακατεύεις, σβήνεις τη φωτιά και σκεπάζεις με πετσέτα!

Και καλή όρεξη με ελιές, κρεμμύδι, ντομάτα, αγγουράκι και πατάτες τηγανιτές !!!!!!!!!!(προαιρετικά)
 
 


 
  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας