Δευτέρα 29 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Δώρο ένα κουτί από την κυβέρνηση της Σκωτίας στα νεογέννητα

Δώρο ένα κουτί από την κυβέρνηση της  Σκωτίας στα νεογέννητα

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας  Νίκολα Στάρτζον, από την 1η του χρόνου, χάρισε, τα πρώτα κουτιά «προίκα» στα βεοφέννητα παιδιά της  χώρας.


Πρόκειται για μια υπόσχεση που έδωσε, ακολουθώντας το παράδειγμα της Φινλανδίας συμβολίζοντας την ισότητα όλων των παιδιών.

nicola-sturgeo


«Το “κουτί για τα μωρά” της Σκωτίας αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα της αποφασιστικότητάς μας ότι κάθε παιδί, ανεξάρτητα από την κατάστασή του, θα πρέπει να έχει το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή» έχει δηλώσει η πρωθυπουργός της Σκωτίας.


Η κυβέρνηση της Σκοτίας θα δίνει σε όλα τα ναεογέννητα το γενναιόδωρο δώρο γενεθλίων αλλά και για τους γονείς τους. Το κουτί περιέχει, 40 χρήσιμα βρεφικά είδη όπως, πάνες, βιβλία, ρούχα για όλες τις εποχές, παιχνίδια και κουβέρτες. Και μόλις βγουν από μέσα τα προϊόντα, τότε το κουτί μεταμορφώνεται σε ένα ασφαλές κρεβατάκι!

babybox3.


Ήδη τα πρώτα πακέτα δόθηκαν στους γονείς στο  Κοινοτικό Κέντρο Υγείας Clackmannanshire στην Αλόα .

babybox1


Το περίφημο “Baby Box”, όπως ονομάζεται, χρησιμοποιείται για πάνω από 80 χρόνια στην Φινλανδία, που έχει τα χαμηλότερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας στον κόσμο, αφού προστατεύει τα μωρά στον ύπνο τους από παλινδρομήσεις, καθώς το μικρό του μέγεθος δεν τους επιτρέπει να στριφογυρίζουν, κάτι που μπορεί να προκαλέσει το γνωστό σε όλους Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (SIDS).
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας